Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Erä

Tiedätkö mikä on kiipeävä puupassi? – eräohjelman kahdeksannessa jaksossa kaadetaan jousella pieniä hirvieläimiä sekä puupassista että maan pinnalta

MT-Jahtikuksassa kerrotaan myös pienpetopyynnin tarpeellisuudesta ministeriön virkamiesten, riistakeskuksen erikoissuunnittelijan ja pienpetopyytäjien suulla.

Jousi on tehokas ase vain oikein käytettynä. Mutta ei jousimetsästys ole niin haastavaa kuin väitetään, sanoo MT-Jahtikuksan Panu Hiidenmies.

Eräohjelman kahdeksannessa jaksossa esitellään kiipeävä puupassi. Kun tarkoituksena on istua passissa useamman metrin korkeudessa, on osattava valita riittävän tukeva puu, johon passin kiinnittää.

Ihan ensimmäisenä täytyy toki muistaa kysyä lupa passin kiinnittämiseen maanomistajalta, sillä puuhun tukeutuessaan puupassin kiinnityssysteemit jättävät puun runkoon jäljen.

"Turvavaljaita on pidettävä koko ajan päällä, ne irrotetaan vasta, kun ollaan maan kamaralla ja metsästys päättyy", muistuttaa Hiidenmies turvallisuudesta.

Pienpetoja pyydetään loukku-, pinta- ja luolapyyntinä. MT-Jahtikuksan jaksossa pienpetopyynnin tarpeellisuudesta puhuvat maa- ja metsätalousministeriön virkamiehet ja Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Mikko Alhainen.

Pienpetopyytäjät näyttävät miten jahti käytännössä toteutetaan.

"Koira päästetään hakuun haaskalta, kun koira löytää riistan jäljen, se pyrkii pysäyttämään eläimen. Kun koira on pysäyttänyt riistan, metsästäjät paikantavat haukun ja tutkan perusteella sen sijainnin, tämän jälkeen saaliseläin lopetetaan ja etsitään seuraavaa", kuvailee Matti Penttinen Lopelta pintapyyntiä.

Jahtitunnelmien lisäksi jaksossa vieraillaan Ruovedellä Helvetinjärven kansallispuistossa ja Helvetinkolulla.

Lue lisää

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Lähde eräohjelman matkassa talviseen huurremetsojahtiin – jaksossa Metso-leirin nuoret istuvat peurakytiksellä Säkylässä

Eräaiheinen televisiosarja MT Jahtikuksa nyt katsottavissa verkkosivun kautta – lähde mukaan jänis- ja peurajahtiin

Kerro katsotko uutta MT-Jahtikuksa televisiosarjaa television vai verkon kautta, entä mitkä aiheet sinua erityisesti kiinnostavat?