Burmanpyton on haitallinen vieraslaji Etelä-Floridassa. Se on levinnyt luontoon, koska ihmiset ovat päästäneet lemmikkikäärmeitä vapauteen.
MT-Jahtikuksan yhdeksännessä jaksossa matkustetaan Etelä-Floridaan ja etsitään käärmeenmetsästäjien kanssa burmanpytoneita. Käärmeiden poimiminen käsin, ilman apuvälineitä, on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia. Myös Jahtikuksan Olli Kangas nappaa käärmeen.
Kokoushotelli Calliolan keittiössä Snappertunassa keittiömestari Joachim Silfver valmistaa osso buccoa valkohäntäpeurasta.
"Se on myytti, että valkohäntäpeuran lihasta pitäisi nyppiä kaikki rasva pois, ei tarvitse", sanoo Silfver.
Hän neuvoo osso buccon valmistuksen lihan ruskistuksesta alkaen. Ruskistamiseen tarvitaan kuuma valurautapannu ja voita. Haudutukseen pitää varata paljon aikaa.
Eräohjelman yhdeksännessä jaksossa päättyy myös vetouisteluretki Ruotsin Hornavan-järvelle. Millainen on kalastusretkien kalojen kilohinta, laskeeko joku ylipäätään sellaista?