Erä

Käärmeiden poimiminen käsin on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia – eräohjelmassa poistetaan haitallista vieraslajia Etelä-Floridassa

MT-Jahtikuksan riistaruokana haudutetaan mehukas osso bucco valkohäntäpeurasta.

Burmanpyton on haitallinen vieraslaji Etelä-Floridassa. Se on levinnyt luontoon, koska ihmiset ovat päästäneet lemmikkikäärmeitä vapauteen.

MT-Jahtikuksan yhdeksännessä jaksossa matkustetaan Etelä-Floridaan ja etsitään käärmeenmetsästäjien kanssa burmanpytoneita. Käärmeiden poimiminen käsin, ilman apuvälineitä, on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia. Myös Jahtikuksan Olli Kangas nappaa käärmeen.

Kokoushotelli Calliolan keittiössä Snappertunassa keittiömestari Joachim Silfver valmistaa osso buccoa valkohäntäpeurasta.

"Se on myytti, että valkohäntäpeuran lihasta pitäisi nyppiä kaikki rasva pois, ei tarvitse", sanoo Silfver.

Hän neuvoo osso buccon valmistuksen lihan ruskistuksesta alkaen. Ruskistamiseen tarvitaan kuuma valurautapannu ja voita. Haudutukseen pitää varata paljon aikaa.

Eräohjelman yhdeksännessä jaksossa päättyy myös vetouisteluretki Ruotsin Hornavan-järvelle. Millainen on kalastusretkien kalojen kilohinta, laskeeko joku ylipäätään sellaista?

Lue lisää

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Eräohjelman neljäs jakso: Katso MT-Jahtikuksasta, miten valmistetaan klassinen alkuruoka valkohäntäpeuran sisäpaistista

Eräohjelman kuudennessa jaksossa valmistuu herkullinen ateria sepelkyyhkyistä – "Älä kiedo lihoja paiston jälkeen tiiviiseen foliopakettiin", neuvoo porilainen Matti Liipo

Eräohjelmassa saadaan majava saaliiksi heti tappavilla raudoilla Kauhajoella – jaksossa vieraillaan myös Tunisiassa villisikajahdissa