Erä

Käärmeiden poimiminen käsin on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia – eräohjelmassa poistetaan haitallista vieraslajia Etelä-Floridassa

MT-Jahtikuksan riistaruokana haudutetaan mehukas osso bucco valkohäntäpeurasta.

Burmanpyton on haitallinen vieraslaji Etelä-Floridassa. Se on levinnyt luontoon, koska ihmiset ovat päästäneet lemmikkikäärmeitä vapauteen.

MT-Jahtikuksan yhdeksännessä jaksossa matkustetaan Etelä-Floridaan ja etsitään käärmeenmetsästäjien kanssa burmanpytoneita. Käärmeiden poimiminen käsin, ilman apuvälineitä, on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia. Myös Jahtikuksan Olli Kangas nappaa käärmeen.

Kokoushotelli Calliolan keittiössä Snappertunassa keittiömestari Joachim Silfver valmistaa osso buccoa valkohäntäpeurasta.

"Se on myytti, että valkohäntäpeuran lihasta pitäisi nyppiä kaikki rasva pois, ei tarvitse", sanoo Silfver.

Hän neuvoo osso buccon valmistuksen lihan ruskistuksesta alkaen. Ruskistamiseen tarvitaan kuuma valurautapannu ja voita. Haudutukseen pitää varata paljon aikaa.

Eräohjelman yhdeksännessä jaksossa päättyy myös vetouisteluretki Ruotsin Hornavan-järvelle. Millainen on kalastusretkien kalojen kilohinta, laskeeko joku ylipäätään sellaista?

Lue lisää

Kultakalakin on haitallinen vieraslaji – voi paisua luonnonvedessä parikiloiseksi vonkaleeksi ja tuhota alkuperäislajeja

Haitallista vieraslajia kiehkuravesiruttoa löytyi paimiolaisesta lammesta – massakasvustoja muodostava kasvi voi heikentää vedenlaatua

Kutsumattomien vieraiden häädössä ennakointi on tärkeää – ”Perusasia on poistaa vieraskasvit ennen kuin ne siementävät"

Kysely: Lähes kaikki kuluttajat haluaisivat korvata osan syömästään naudan-, sian- tai siipikarjanlihasta riistalla – riistaa on vain vaikea löytää ja se koetaan kalliiksi