Eräohjelmassa saadaan majava saaliiksi heti tappavilla raudoilla Kauhajoella – jaksossa vieraillaan myös Tunisiassa villisikajahdissa - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Eräohjelmassa saadaan majava saaliiksi heti tappavilla raudoilla Kauhajoella – jaksossa vieraillaan myös Tunisiassa villisikajahdissa

MT-Jahtikuksan 10. jakson riistaruoka on hiilloksella kypsennetty ahven ja nokkospesto.

Majavakanta on vahvistunut Kauhajoella. Päntäneen metsästysseuran Pasi Viitamäki pyytää majavia heti tappavilla raudoilla. MT-Jahtikuksa kävi kokemassa rautoja Viitamäen matkassa, saalistakin tuli.

"Riistaa kun saadaan eräksi, se hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Majava on kyllä savustettuna parasta", totesi Viitamäki.

Ennen Kauhajoella vierailua jaksossa käydään viimeisen kerran Tunisiassa villisikajahdissa. "Puikkelehtivan ja vikkelän villisian metsästys kivikkoisessa ja pensaikkoisessa maastossa on haastavaa. Oman haasteensa tuo täyteisellä ampuminen", kuvailee Jahtikuksan Panu Hiidenmies.

Etelä-Hämeen kuuluisimmaksi sekä johtavaksi ajokoiramieheksi tituleerattu Kari Kuparinen iskee nuotion äärellä tarinaa ajokoiraharrastuksesta. Hän muistuttaa harrastuksen olevan ympärivuotinen. "Ei koiraa unohdeta kauden päätyttyä kuin rukkasta naulakkoon, vaan liikutetaan sitä ja seurustellaan sen kanssa ympäri vuoden."

MT-Jahtikuksan 10. jakson riistaruoka on hiilloksella kypsennetty ahven ja nokkospesto. Sen valmistaa Snappertunassa sijaitsevan kokoushotelli Calliolan keittiömestari Joachim Silfver.

Lue lisää

Afrikkalainen sikarutto leviää Saksassa – viisi uutta löydöstä varmistettu ja lisää tutkitaan

"Miltä fasaani näyttää?" – katso eräohjelmasta miten norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäinen peltokanalintujahti sujuu

Viime talvi oli otollinen villisikojen lisääntymiselle, mutta toistaiseksi kannan kokoa on vaikea arvioida

Lähde eräohjelman matkassa talviseen huurremetsojahtiin – jaksossa Metso-leirin nuoret istuvat peurakytiksellä Säkylässä