Erä

Eräohjelmassa saadaan majava saaliiksi heti tappavilla raudoilla Kauhajoella – jaksossa vieraillaan myös Tunisiassa villisikajahdissa

MT-Jahtikuksan 10. jakson riistaruoka on hiilloksella kypsennetty ahven ja nokkospesto.

Majavakanta on vahvistunut Kauhajoella. Päntäneen metsästysseuran Pasi Viitamäki pyytää majavia heti tappavilla raudoilla. MT-Jahtikuksa kävi kokemassa rautoja Viitamäen matkassa, saalistakin tuli.

"Riistaa kun saadaan eräksi, se hyödynnetään parhaalla mahdollisella tavalla. Majava on kyllä savustettuna parasta", totesi Viitamäki.

Ennen Kauhajoella vierailua jaksossa käydään viimeisen kerran Tunisiassa villisikajahdissa. "Puikkelehtivan ja vikkelän villisian metsästys kivikkoisessa ja pensaikkoisessa maastossa on haastavaa. Oman haasteensa tuo täyteisellä ampuminen", kuvailee Jahtikuksan Panu Hiidenmies.

Etelä-Hämeen kuuluisimmaksi sekä johtavaksi ajokoiramieheksi tituleerattu Kari Kuparinen iskee nuotion äärellä tarinaa ajokoiraharrastuksesta. Hän muistuttaa harrastuksen olevan ympärivuotinen. "Ei koiraa unohdeta kauden päätyttyä kuin rukkasta naulakkoon, vaan liikutetaan sitä ja seurustellaan sen kanssa ympäri vuoden."

MT-Jahtikuksan 10. jakson riistaruoka on hiilloksella kypsennetty ahven ja nokkospesto. Sen valmistaa Snappertunassa sijaitsevan kokoushotelli Calliolan keittiömestari Joachim Silfver.

Lue lisää

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Eräohjelman neljäs jakso: Katso MT-Jahtikuksasta, miten valmistetaan klassinen alkuruoka valkohäntäpeuran sisäpaistista

Käärmeiden poimiminen käsin on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia – eräohjelmassa poistetaan haitallista vieraslajia Etelä-Floridassa

Eräohjelman kuudennessa jaksossa valmistuu herkullinen ateria sepelkyyhkyistä – "Älä kiedo lihoja paiston jälkeen tiiviiseen foliopakettiin", neuvoo porilainen Matti Liipo