Video: Parikkalalaisen Arto Myllyksen hoitama vesilintukosteikko on antanut monille siivekkäille suojaa ja metsästäjille ikimuistoisia jahtihetkiä – ”Nykymetsästäjän on päästävä nappaskengissä passipaikalle” - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Parikkalalaisen Arto Myllyksen hoitama vesilintukosteikko on antanut monille siivekkäille suojaa ja metsästäjille ikimuistoisia jahtihetkiä – ”Nykymetsästäjän on päästävä nappaskengissä passipaikalle”

Kaupallinen sorsastus aloitettiin Myllyksen kosteikolla kolme vuotta perustamistoimien jälkeen.

Etelä-Karjalan Parikkalassa syttyi taannoin innostus riistanhoitoon ja kaupalliseen metsästykseen. Vesilintujen muuttoreitillä sijaitseva vanha kuivunut järvenpoukama kunnostettiin riistaparatiisiksi.

Arto Myllyksen hoitama vesilintukosteikko on antanut linnuille suojaa ja ruokaa sekä monille metsästäjille ikimuistoisia jahtihetkiä. Syksyn iltalennoille riittää tulijoita, niin lintuja kuin metsästäjiäkin.

Maaseutuyrittäjyyttäkin on alueella harjoitettu, sillä kaupallinen sorsastus aloitettiin Myllyksen kosteikolla kolme vuotta perustamistoimien jälkeen.

Mitään laiskan metsästäjän puuhastelua kosteikon ylläpito ei ole. Myllys kumppaneineen vähentää pienpetoja ja varislintuja alueelta vuosittain aktiivisesti. Lisäksi kosteikkoalueen kasvillisuus vaatii raivausta. Vesilintukosteikossa pitää olla sopivasti suojaa sekä peittoa. Lintuja ruokitaan viljalla joka päivä.

Näin muuttoaikaan kosteikolla on vipinää. Sorsien lisäksi myös hanhia pysähtyy levähtämään kahdeksan hehtaarin kosteikolle pienempien vesilintujen lisäksi. Myllys ruokkii sorsia keväästä lähtien suoraan kosteikon rantaveteen laitettavalla viljalla. Ruokinta ravitsee lintuja, mutta myös ohjailee niiden liikkumista.

Keväällä aloitettu ruokinta pysäyttää Myllyksen toiveiden mukaisesti pesiviä sorsalintuja alueelle. Rantapajukossa pyrähtelee myös lukuisa joukko kahlaajia. Riistalintujen ruokinta on herättänyt keskustelua, mutta Myllyksen mukaan itse ruokinta ei ole ongelma, kunhan metsästysverotus pidetään sopivana.

On kosteikon ylläpidossa ja metsästysjärjestelyissä yksi tärkeäkin seikka virnistää Arto Myllys lopuksi.

”Nykymetsästäjän on päästävä nappaskengissä passipaikalle”.

Kevään aikana 16 jaksoa kalastusta, metsästystä ja muuta eräasiaa - katso eräohjelma MT Jahtikuksa täältä.

Lue lisää

Video: Kuusankoskelainen Tarmo Lehtinen päätti yhdistää kaksi harrastustaan – näin sai alkunsa Erämiehen matkassa –tubekanava

Video: Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs kokeili ensimmäistä kertaa haulikkoammuntaa –"Olin aivan innoissani"

Video: Nilsiäläinen kaveriporukka on ottanut tavaksi käydä Virossa hanhijahdissa – "Kyllä ne tämmöiselle savonpojalle ovat mieleenpainuvia reissuja"

Kalastusvideo: Nyt selviää, mikä on "vertsuhauki" – kalastusopas Juha Happonen on viihtynyt hommissaan jo 30 vuotta