Erä

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

MT-Jahtikuksan jaksossa on riistaruokana painekattilassa puolessa tunnissa mureaksi kypsennettyä peuran lapa- ja pisarapaistia.
MT-Jahtikuksa

Hirvieläinten vähempiarvoiset ruhonosat, kuten lapa- ja pisarapaisti päätyvät usein jauhelihaksi. "Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan näistä ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa", kannustaa porilainen kokki Matti Liipo.

Liipo valmistaa eräohjelman 11. jaksossa pisara- ja lapapaisteista painekattilassa mureaa lihaa vain puolessa tunnissa. Liemi otetaan talteen ja lihan kylkeen tehdään savustettu juuriselleripyree.

"Kokeilkaa riistaruokareseptejä ja erilaisia ruokalajeja rohkeasti, ei nämä niin vaikeita ole", kannustaa Jahtikuksan Panu Hiidenmies, joka on Liipon kanssa keittiössä.

Kokkailun lisäksi jaksossa käydään tarkkailemassa ja metsästämässä kanadanmajavia Pirkanmaalla.

"Majavien pato on nostanut järven pintaa ja pato onkin purettu jo kolmesti, ahkerat insinöörit rakentavat sen aina uudelleen", kertoo Jahtikuksan Olli Kangas.

Kangas onnistuu saamaan kauden toisen majavan saaliiksi.

Toni Kumpuvaaran johdolla innokkaat ajokoiraharrastajat pääsevät tunnelmoimaan vuoden 2016 Kilpaan Raaheen. Kilpa-ottelu on valtakunnallinen suomenajokoirien suomenmestaruuskilpailu.

Ajokuningas-loimen sai vuonna 2016 selkäänsä Jorma Pirneksen Jahti-Ukon Jore.

Lue lisää

Haluatko saada hyviä vinkkejä näädän loukkupyyntiin? Katso näätäspesialistin vinkit eräohjelmasta

Katso miten sujuu kaurisjahti mäyräkoirien kanssa Paraisilla

Katso miten sujuu metsäkaurispukin perässä hiipiminen – eräohjelman jaksossa kalastusopas vinkkaa, että jo satasella saa hyvän mökkiluotaimen

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista