Video: Asepuuseppä Jarno Kemppainen korostaa, että haulikon on tärkeää sopia käyttäjälleen –"Haulikko ampuu perällään" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Asepuuseppä Jarno Kemppainen korostaa, että haulikon on tärkeää sopia käyttäjälleen –"Haulikko ampuu perällään"

Asepuusepän mukaan vain noin kolmanneksella metsästäjistä on sopiva haulikko.

On aseseppiä ja sitten on asepuuseppiä. Nämä kaksi seppälajia erottaa toisistaan se, että jälkimmäiset ovat erikoistuneet puuosiin.

Kempeleläinen Jarno Kemppainen teki ennen puuosia eli tukkeja sekä haulikoihin että kivääreihin, mutta valmistukkien vallatessa markkinoita kivääreissä, ovat Kemppaisen alaa enää haulikot.

Haulikossa se, että ase on sopiva käyttäjälleen, nousee Kemppaisen mukaan omalle tasolleen.

"Haulikko ampuu perällään", hän painottaa.

Asepuuseppä arvioi, että noin 60-70 prosenttia Suomen metsästäjistä metsästää haulikolla, jossa olisi tuunattavaa täydelliseen sopivuuteen. Toisin sanoen siis vain noin joka kolmannella metsästäjällä haulikko on sopiva.

Kevään aikana 16 jaksoa kalastusta, metsästystä ja muuta eräasiaa - katso eräohjelma MT Jahtikuksa täältä.

Lue lisää

Video: Ruovetinen metsästysseura ylläpitää talkoilla koko kylän erä- ja luontokeskusta – "Mehän järjestämme tänne tarvittaessa cateringin"

Video: Kuusankoskelainen Tarmo Lehtinen päätti yhdistää kaksi harrastustaan – näin sai alkunsa Erämiehen matkassa –tubekanava

Video: Etelä-Afrikan Suomen suurlähettiläs kokeili ensimmäistä kertaa haulikkoammuntaa –"Olin aivan innoissani"

Video: Nilsiäläinen kaveriporukka on ottanut tavaksi käydä Virossa hanhijahdissa – "Kyllä ne tämmöiselle savonpojalle ovat mieleenpainuvia reissuja"