Erä

Katso eräohjelmasta Pirilän Riistamiesten vinkkejä riistanhoitoon ja -ruokintaan – jaksossa treenataan myös koiria villisikatarhalla Ruotsissa

MT-Jahtikuksan 12. jaksossa on tarjolla neuvoja rosvopaistin valmistukseen.
MT-Jahtikuksa

Jokaisella on oma ja se ainoa oikea tapansa tehdä rosvopaistia. Tehdään me sillä väärällä tavalla, toteaa Ravintola Backaksen ja Kuninkaan Erän Lauri Kaivoluoto hyväntuulisena.

Katso Kaivoluodon vinkit, miten hän valmistaa hirvipaistista rosvopaistin MT-Jahtikuksan 12. jaksossa.

Eräohjelmassa vieraillaan myös Ruotsissa Almungessa. Roslagens Jakt & Vilt -nimisessä paikassa pääsee treenaamaan metsästyskoiria villisioilla, hirvillä ja jopa karhulla.

Jahtikuksan Panu Hiidenmies kävi kokeilemassa miten hänen viiriäiskoiransa Rilla toimii villisikojen kanssa.

Pirilän Riistamiehillä on Salon Kiskossa riistapeltoja 16 hehtaaria. Pekka Mäki metsästysseurasta kertoo montaa hyvää vinkkiä riistapeltoihin, riistanhoitoon ja riistanruokintaan liittyen.

"Jos jokainen metsästäjä tekisi jotain riistan hyväksi, vaikutus olisi jo melkoinen", Mäki pohtii.

Ajokoirien ajokausi on ohi, mutta johtava ajokoiramies Kari Kuparinen ei lepää laakereillaan, vaan lähtee hauen pyyntiin. Lähde samaan veneeseen Hiidenmiehen ja Kuparisen kanssa.

Lue lisää

Eräohjelmassa hiihdetään riekkojen perässä Inarissa ja pohditaan riistaruokinnan tarpeellisuutta – "vähempikin riittäisi"

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Lähde eräohjelman matkassa talviseen huurremetsojahtiin – jaksossa Metso-leirin nuoret istuvat peurakytiksellä Säkylässä

Eräaiheinen televisiosarja MT Jahtikuksa nyt katsottavissa verkkosivun kautta – lähde mukaan jänis- ja peurajahtiin