Erä

Katso eräohjelmasta metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

MT-Jahtikuksan 13. jaksossa riistaruuaksi valmistuu porilainen peurakebab kokki Matti Liipon ohjeella.

Vuonna 1967 Andrea Standertskjöldin perheeseen tuli ensimmäinen labradorinnoutaja. Nyt yli 50 vuotta myöhemmin hänelle on karttunut runsaasti kokemusta ja näkemystä labradorinnoutajista.

Standertskjöld kasvattaa metsästyslinjaisia labradorinnoutajia. Hän kertoo eräohjelman 13. jaksossa, että urosvalinnassa tärkeintä on valita koira, joka on hyvä metsästyskoira. "Koetulokset eivät ole niin tärkeitä kuin koiran ominaisuudet ja käyttäytyminen metsästystilanteessa."

MT-Jahtikuksan jaksossa pääsee seurailemaan myös pentujen temmellystä.

Asepuusepän työ vaatii tarkkuutta. Kempeleläisen asepuuseppä Jarno Kemppaisen kädentaitojen ansiosta monen metsästäjän ammunta on parantunut.

Kemppainen arvioi, että metsästäjistä 60–70 prosentilla on korjattavaa asesopivuudessa.

Kun asesopivuus on kohdillaan, tulee saalistakin. Valkohäntäpeurasta voi tehdä vaikka peurakebabia porilaisen kokin Matti Liipon ohjeella.

Lue lisää

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Lähde eräohjelman matkassa talviseen huurremetsojahtiin – jaksossa Metso-leirin nuoret istuvat peurakytiksellä Säkylässä

Eräaiheinen televisiosarja MT Jahtikuksa nyt katsottavissa verkkosivun kautta – lähde mukaan jänis- ja peurajahtiin

Kerro katsotko uutta MT-Jahtikuksa televisiosarjaa television vai verkon kautta, entä mitkä aiheet sinua erityisesti kiinnostavat?