Lännen Media: Joku tuhosi valkoposkihanhien pesiä Helsingin edustalla – silminnäkijä ehti ottaa karkuteille lähteneestä veneilijästä valokuvan - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Lännen Media: Joku tuhosi valkoposkihanhien pesiä Helsingin edustalla – silminnäkijä ehti ottaa karkuteille lähteneestä veneilijästä valokuvan

Lännen Median mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun valkoposkihanhien pesiä on tuhottu.
Lari Lievonen
Poliisi ja saaristolintujen asiantuntija ovat Lännen Median mukaan käyneet tarkistamassa lintuluodon tuhot. Kuvituskuva.

Joku on tuhonnut valkoposkihanhien pesiä Helsingin edustalla sijaitsevalla saarella. Maanantaina aamupäivällä sattuneesta tapauksesta kertoo Lännen Media.

Lännen Median jutussa kerrotaan, että silminnäkijähavaintojen mukaan yksin veneellä liikkunut henkilö oli mennyt lintuluodolle ja tuhonnut siellä pesiä järjestelmällisesti. Pesiä on tuhottu seitsemän.

Silminnäkijät ilmoittivat asiasta poliisille, mutta poliisin ehtiessä paikalle henkilö oli jo ehtinyt poistua paikalta. Silminnäkijä ehti ottaa henkilöstä ja hänen veneestään valokuvan. Myös henkilön auton rekisterinumero on poliisin tiedossa.

Poliisi ja saaristolintujen asiantuntija ovat Lännen Median mukaan käyneet tarkistamassa lintuluodon tuhot. Sitä, miksi pesät on tuhottu, ei toistaiseksi tiedetä. Asiasta on tehty rikosilmoitus.

Lännen Median mukaan kyseessä on ensimmäinen kerta, kun valkoposkihanhien pesiä on tuhottu.

Valkoposkihanhien maataloudelle aiheuttamat tuhot ovat viime päivinä olleet runsaasti julkisessa keskustelussa.

Lännen Media: Valkoposkihanhien pesiä tuhottiin saaressa, epäilty kärähti verekseltään – "Aivan ainutlaatuinen tapaus"

Lue lisää:

Luonnonsuojelijat aikovat valittaa valkoposkihanhien ampumiseen myönnetyistä poikkeusluvista

Hanhituhot vähintään tuplaantumassa Keski-Karjalassa – vahinkoja ilmoitettu jo 3 000 hehtaarin alalta

Ministeri Mikkonen kehittäisi valkoposkihanhien karkotuskeinoja ja perustaisi hanhipeltoja – ministeri Lepän mielestä on tarpeen aloittaa suojametsästys

Lue lisää

Helsingissä havaittu radioaktiivisia aineita, lähteenä ilmeisesti ydinvoimalaitos

Ilmastonmuutos yllätti valkoposkihanhien muodossa

Helsinki nauttii vuosia jatkuneesta akateemisten aikuisten keskittymisestä – Asiantuntijan mukaan aivovuoto vaikeuttaa tasapainoista aluekehitystä

Jopa neljännes pääkaupunkiseudulla ja Keski-Uudellamaalla myytävästä kalasta on huonolaatuista: "Tulos oli odotettavissa"