Haastava ja hikinen urakka retkeilijän pelastamiseksi kesti kaikkiaan kolme tuntia – Pelastuslaitokselle oli onneksi tämä erinomainen apu - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Haastava ja hikinen urakka retkeilijän pelastamiseksi kesti kaikkiaan kolme tuntia – Pelastuslaitokselle oli onneksi tämä erinomainen apu

Kolvananuuron solassa on vaativat luontopolku, jossa retkeilijän matka katkesi loukkaantumiseen.
Sari Tammikari
Vaelluksilla lähin tie saattaa olla kaukana.

Pohjois-Karjalan Pelastuslaitos kertoo, että retkeilijä kaatui eilen Kontiolahden Kolvananuurossa.

Pari oli ollut vaeltamassa solassa, kun toinen heistä kaatunut loukaten kättä ja jalkaansa, niin ettei pystynyt enää kävelemään.

Hälytyksen he tekivät 112 sovelluksen kautta, jolloin pelastajille saatiin jo alkutilanteessa suhteellisen tarkka paikka tietoon.

Lopullisesti henkilöt paikanneet rämeisessä maastossa äänimerkkien avulla.

Pelastuslaitos kuvailee, että haastava ja hikinen pelastustehtävä kesti kaikkiaan noin kolme tuntia.

Henkilöä kannettiin taittopaareilla pitkin Kolvananuuron kallioisi rinteitä noin kilometrin verran ennen lähimmälle tielle pääsyä, johon pelastusyksiköt olivat sijoitettu.

Tässäkin tilanteessa 112 sovellus oli erinomainen apu henkilöiden paikantamisessa, Pelastuslaitos kehuu.

112 Suomi-sovellus on ladattavissa sovelluskaupoista ilmaiseksi. Sen avulla soittajan tarkka sijaintitieto välittyy hätäkeskukseen automaattisesti, mikä nopeuttaa hätäpuhelujen käsittelyä.

Kolvananuuron rotkolaakso muodostui miljoonia vuosia sitten syväksi arveksi kallioperään. Retkeilijöitä alueella kiinnostaa koskematon luonto ja sen erikoinen kasvisto.

Vaativan luontopolun ehtii kiertämään noin puolessa päivässä, Metsähallituksen Luontoon.fi-sivusto kertoo. Polku johdattelee kulkijaansa välillä kivilouhikossa ja välillä iäkkään puuston tai saniaislehdon halki puron solinan säestämänä.

Lue lisää

Metsään menemisen trendi näkyy myös varustekaupoilla – tärkein varuste on kuitenkin maalaisjärki

Päivittämällä puhelimesi 112 Suomi -sovelluksen saat jatkossa siihen myös viranomaistiedotteita

Tarkista vuokramökkisi palovaroitin, Pelastuslaitos vetoaa – viime vuonna tuhoisa mökkipalo tappoi kolme lasta

Aarre: Hiihtovaellus muuttui ankaraksi selviytymiskamppailuksi, kun paleltuminen oli koitua Peltoloiden kohtaloksi: ”Jälkeenpäin ei ole jossiteltu”