Erä

Katso eräohjelmasta vinkit näädän loukkupyyntiin – kokeneella pyytäjällä loukkuja on kymmeniä ja ajettavaa kertyy loukkukierroksella yli 400 kilometriä

Riistaruuaksi MT-Jahtikuksassa valmistetaan taikinoitua viiriäistä.

Näätäloukku kannattaa laittaa paikoilleen jo kesällä ilman rautoja. Saalista tulee pyyntikaudella nopeammin, kun näätä on jo tottunut käymään loukussa, vinkkaa Jahtikuksan Olli Kangas.

Hän käy MT-Jahtikuksan 16. jaksossa näätäspesialisti Tero Tiaisen kanssa loukkukierroksella. Loukkuja hänellä on pyynnissä kymmeniä. Jos kaikki loukut käy tarkastamassa yhden päivän aikana, kestää kierros 16 tuntia ja autolla pitää ajaa yli 400 kilometriä.

Tiaisella on monta hyvää vinkkiä jaettavanaan näädänpyynnistä kiinnostuneilla.

"Rasva on syöteistä ykkönen."

Näädänpyynnin saa aloittaa 1. elokuuta ja se päättyy 31. maaliskuuta.

Riistaruuaksi valmistetaan taikinoitua viiriäistä Kuninkaan Erän ja ravintola Backaksen Lauri Kaivoluodon reseptillä ja ohjeilla.

Ohjelmassa käydään myös kalastusretkellä kalastusopas Juha Happosen johdolla, jonka asiakkaana on synttärisankari Juhani Jämsén.

Lue lisää

Utelias minkki ei ole yhtä ennakkoluuloinen kuin metsästäjät – kevyt ja huoleton sinkitystä pellistä valmistettu pienpetoloukku epäilyttää pyytäjiä mutta ei saalista

"Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan peuran vähempiarvoisista ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa" – kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Lähde eräohjelman matkassa talviseen huurremetsojahtiin – jaksossa Metso-leirin nuoret istuvat peurakytiksellä Säkylässä

Eräaiheinen televisiosarja MT Jahtikuksa nyt katsottavissa verkkosivun kautta – lähde mukaan jänis- ja peurajahtiin