Erä

Video: Englantilainen John Bryan ihastui Helvetinjärven kala-apajiin: "Melkoinen järvi, ehdottomasti näkemisen arvoinen"

Helvetinjärven pohjoisessa päädyssä on pieni alue, joka kuuluu Haukkamaan kalastuskuntaan ja jossa voi kalastaa uistimella, kunhan on Haukkamaalle lupa.

Helvetinjärvi on tunnettu Helvetinkolusta, mutta myös itse järvi on varsin mielenkiintoinen tutkimisen ja vesiretkeilyn kohde.

Järven rannalla on muutamia veneitä joita voi vuokrata. Ja reipas toki saa kantaa oman kanoottinsa järvelle. Autolla ei pääse ihan rantaan, vaan kävelyä tulee puolisen kilometriä.

Ruovetinen Marko Kaitajärvi vei vieraansa John Bryanin kokeilemaan Helvetinjärven kala-apajaa. Haaveena oli muutama kunnollinen ahven.

Helvetinjärven pohjoisessa päädyssä on pieni alue, joka kuuluu Haukkamaan kalastuskuntaan ja jossa voi kalastaa uistimella, kunhan on Haukkamaalle lupa. Mutta pääosassa järveä saa kansallispuiston tapaan ainoastaan onkia ja pilkkiä.

"Itse kävin täällä nuorena enemmänkin talvella, mutta kyllä joskus ongittiin täälläkin", Kaitajärvi toteaa.

Hänen maatilamatkailuvieraansa haluavat lähes poikkeuksetta nähdä Helvetinjärven, siksi hän on tuonut rantaan kaksi soutuvenettä, joita asiakkaat saavat käyttää. Alueella toimii myös oppaita, joiden kanssa pääsee Helvetin vesille.

Uistinalueella laitamme yhden vaapun perään ja ihailemme kallioita, jotka ovat kuin taideteoksia. Kauaa ei tarvitse soutaa, kun hauki iskee. Se onkin vahva, ja taistelu kestää hyvän aikaa. Kala syöksyy syvyyksiin yhä uudelleen.

Haavia ei veneessä ole, mutta koukku löytyy. Mutta koukkailupa ei meinaa onnistua.

Kolmas kerta toden sanoo. Ahvensaalis jää hiukan pikkuruiseksi, mutta uistelupuoli pelasti tämän visiitin.

"Melkoinen järvi, ehdottomasti näkemisen arvoinen", toteaa tyytyväinen engelsmanni John Bryan ja kantaa saaliinsa kiltisti autolle.

Lue lisää

Video: Jahtipäällikkö Patrik Lindfors kertoo, mitä erityistä on villisian metsästyksessä, jos se tehdään kyttäysmenetelmällä

Video: Aki Kosusen evästauon alku sai erikoisen käänteen, kun metsäkoneen valokeilaan käveli ihka oikea susi – "Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle"

Video: Joni Kinnusen kettujahti meni ikävällä tavalla pieleen, kun panos räjähti aseen sisällä

Video: Joni Kinnusen kettujahti muuttui väärällä tavalla jännittäväksi, kun Viki-koira lähti ketun perässä meren jäälle – seisontahaukuksi muuttunut ajo sai kuin saikin onnellisen päätöksen