Video: Englantilainen John Bryan ihastui Helvetinjärven kala-apajiin: "Melkoinen järvi, ehdottomasti näkemisen arvoinen" - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Erä

Video: Englantilainen John Bryan ihastui Helvetinjärven kala-apajiin: "Melkoinen järvi, ehdottomasti näkemisen arvoinen"

Helvetinjärven pohjoisessa päädyssä on pieni alue, joka kuuluu Haukkamaan kalastuskuntaan ja jossa voi kalastaa uistimella, kunhan on Haukkamaalle lupa.

Helvetinjärvi on tunnettu Helvetinkolusta, mutta myös itse järvi on varsin mielenkiintoinen tutkimisen ja vesiretkeilyn kohde.

Järven rannalla on muutamia veneitä joita voi vuokrata. Ja reipas toki saa kantaa oman kanoottinsa järvelle. Autolla ei pääse ihan rantaan, vaan kävelyä tulee puolisen kilometriä.

Ruovetinen Marko Kaitajärvi vei vieraansa John Bryanin kokeilemaan Helvetinjärven kala-apajaa. Haaveena oli muutama kunnollinen ahven.

Helvetinjärven pohjoisessa päädyssä on pieni alue, joka kuuluu Haukkamaan kalastuskuntaan ja jossa voi kalastaa uistimella, kunhan on Haukkamaalle lupa. Mutta pääosassa järveä saa kansallispuiston tapaan ainoastaan onkia ja pilkkiä.

"Itse kävin täällä nuorena enemmänkin talvella, mutta kyllä joskus ongittiin täälläkin", Kaitajärvi toteaa.

Hänen maatilamatkailuvieraansa haluavat lähes poikkeuksetta nähdä Helvetinjärven, siksi hän on tuonut rantaan kaksi soutuvenettä, joita asiakkaat saavat käyttää. Alueella toimii myös oppaita, joiden kanssa pääsee Helvetin vesille.

Uistinalueella laitamme yhden vaapun perään ja ihailemme kallioita, jotka ovat kuin taideteoksia. Kauaa ei tarvitse soutaa, kun hauki iskee. Se onkin vahva, ja taistelu kestää hyvän aikaa. Kala syöksyy syvyyksiin yhä uudelleen.

Haavia ei veneessä ole, mutta koukku löytyy. Mutta koukkailupa ei meinaa onnistua.

Kolmas kerta toden sanoo. Ahvensaalis jää hiukan pikkuruiseksi, mutta uistelupuoli pelasti tämän visiitin.

"Melkoinen järvi, ehdottomasti näkemisen arvoinen", toteaa tyytyväinen engelsmanni John Bryan ja kantaa saaliinsa kiltisti autolle.

Lue lisää

Video: Kalastusopas Petri Ristiniemi esittelee kalastajien keskuudessa suosiotaan koko ajan kasvattavan kulkuvälineen ja kertoo, millaisia hauen saalistussessiot ovat helteellä

Video: Majavanmetsästyksessä voi käyttää apuna vaikka onkea – tubettaja Antti Ronkainen kertoo, mistä idea majavaonkeen tuli

Kaurispukin metsästys on kuningaslaji – katso video

Video: Alkukesän pukkijahtiin liittyy monia erityispiirteitä – Näin hiipiminen vastatuuleen sujui Paraisilla