Video: Kalastusopas Petri Ristiniemi esittelee kalastajien keskuudessa suosiotaan koko ajan kasvattavan kulkuvälineen ja kertoo, millaisia hauen saalistussessiot ovat helteellä - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Kalastusopas Petri Ristiniemi esittelee kalastajien keskuudessa suosiotaan koko ajan kasvattavan kulkuvälineen ja kertoo, millaisia hauen saalistussessiot ovat helteellä

Vierailimme myös Ruovedellä sijaitsevalla leirintäalueella Haapasaarella seuraamassa, kuinka joukko nuoria naisia otti ensikosketustaan erääseen trendikkääseen etenemismuotoon.

Kun sekä ilma että vesi ovat lämpimänä, suuntaa kansa pelotta vesille. Nyt ei tarvitse pelätä jorpakkoon mäiskähtämistä sup-laudan päältä, joten jo kovin suosittu vesilelu on tällä kelillä entistäkin kysytympi.

Vierailimme Ruovedellä sijaitsevalla leirintäalueella Haapasaarella seuraamassa, kuinka joukko nuoria naisia otti ensikosketustaan tähän trendikkääseen etenemismuotoon,

"Ihan hyvin se meni, mutta kun tuli aaltoja, niin oli kyllä aika vaikeeta", toteaa Netta Norman. Hän tykästyi menoon niin kovasti, että meloi oppitunnin jälkeen koko saaren ympäri, siitä tulee parin kilometrin lenkki.

Muut naiset menivät mieluummin uimaan, mutta lupasivat jatkaa suppailun opettelua myöhemmin. Anniina Manninen putosi laudaltaan aivan rannan tuntumassa, mutta ei siitä liiemmin säikähtänyt.

"En tiedä mikä siinä tuli, ehkä joku aalto vei laudan alta", Manninen nauraa kompurointiaan.

Kun laudan ottaa hallintaan, voi sillä tehdä pitkiäkin lenkkejä.

"Ihan varmasti voi tehdä 10-15 kilometrin reissuja. Mutta pitää muista juoda tällä kelillä", muistuttaa vuosia suppailua opettanut Antti Ukkonen.

MT-Jahtikuksan kanssa ennenkin kalastanut opas Petri Ristiniemi esittelee näppärän kokoista kalastuskajakkia. Päällä istuttava malli on hyvä, kun pitää pelata vehkeiden ja kalojen kanssa. Kalakajakkejakin kysytään entistä enemmän sekä helteen vuoksi ja siksi, että käsite on hiljalleen tullut Suomessakin tutuksi.

Keskipäivän kalahetki on enemmän rentoutumista kun ruokakalan hankintaa. Mutta kyllä se hauki kaislikon reunasta silti löytyy.

"Kala ei oikeastaan kuluta mitään näin kuumalla, se on vähän niin kuin horroksessa, Ristiniemi toteaa.

Uistimena on vahva hellesuosikki, pirteän punainen ruohikkolusikka. Sillä saa hauen ärsyyntymään horroksessakin.

Ristiniemellä on myös iktyonomin koulutus, joten hänen kalapuheensa eivät ole ihan mutu-tuntumalta heitettyjä. Hän kertoo, että hauki ottaa kuumana päivänä ärsykkeeseen, ravintonsa se käy metsästämässä aikaisin aamulla ja myöhään illalla.

"Ne ovat sellaisia hyvin lyhyitä saalistussessioita", Petri kertoo.

Nauttikaamme lämpimästä ympäristöstä huolehtien. Ja muistetaan juoda vettä.

Lue lisää

Vaappu otti parhaiten Namsen-lohijoella Norjassa: "Neljä kalaa omassa veneessä, kaksi pääsi karkuun"

Video: Pukkien sarvien hankausjälkiä tutkimassa

Video: Tämä yllättävä lisuke sopii täydellisesti riistalinnun kaveriksi

Kunnat voisivat palkata hylkeenmetsästäjiä