Erä

Karhunmetsästyksen poikkeuslupien määrään merkittävä kasvu: Suomen riistakeskus myönsi yhteensä 289 poikkeuslupaa

Poikkeuslupien lisäksi poronhoitoalueella voidaan kaataa alueellisen kiintiön nojalla 95 karhua.
Lari Lievonen
Viime metsästyskauden karhujahdin kokonaissaalis oli 305 karhua.

Suomen riistakeskus on myöntänyt 289 poikkeuslupaa karhun kannanhoidolliseen metsästykseen. Määrä on 61 lupaa viime vuotta enemmän. Lisäksi poronhoitoalueella voidaan kaataa alueellisen kiintiön nojalla 95 karhua.

Lupamäärä on suurin Pohjois-Karjalassa, jonne tiheän karhukannan perusteella myönnettiin 163 poikkeuslupaa. Määrä on 49 lupaa viime vuotta enemmän.

Poronhoitoalueen pyyntikiintiöstä itäisellä poronhoitoalueella saa kaataa 75 ja läntisellä 20 karhua. Kiintiö on 10 eläintä suurempi kuin edellisvuonna.

Viime metsästyskauden karhujahdin kokonaissaalis oli 305 karhua.

Luonnonvarakeskuksen kanta-arvion mukaan Suomen karhukanta on kasvanut edellisvuodesta. Kasvua on tapahtunut Pohjois-Karjalan lisäksi Kaakkois-Suomessa ja Pohjois-Savossa. Tuoreimman kanta-arvion mukaan metsissämme liikkuu noin 2 000 yli vuoden ikäistä karhua ja yli 400 pentua.

Karhun metsästyskausi alkaa 20. elokuuta.

Lue lisää:

Karhun metsästyskiintiö kasvoi reippaasti – tavoitteena taittaa kannan kasvu

MMM esittää 384 karhun enimmäiskiintiötä syksyn jahtiin – ministeriön mukaan kasvava karhukanta mahdollistaa ennätyksellisen suuren kiintiön

Metsästyksen piti leikata vuonna 2012 alkanut karhukannan kasvu – odotusten vastaisesti kanta on kasvanut

Lue lisää

Tohmajärven susiluvat olisi Itä-Suomen hallinto-oikeuden mukaan pitänyt hylätä – "Suden suojelutason ei ole selvitetty olleen suotuisan"

Suurpetojen pihakäynnit saa kuriin metsästyksellä

Kaksosvasat piilottelivat puutavara-auton alla Nurmeksessa – emä jätti vasat, koska karhu oli porukan kintereillä

Yle uutiset: Merikarvialla kaksi karhuhavaintoa lyhyen ajan sisällä – Eerika Koivutalo näki kontion parinkymmenen metrin etäisyydeltä: "Auto ilmoitti törmäysvaarasta"