Video: Kyyhkyt tulevat — vielä ehtii radalle! - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Kyyhkyt tulevat — vielä ehtii radalle!

Panu Hiidenmies kävi harjoittelemassa kohti tulevilla kiekoilla.

Monen kiihkeästi odottama elokuun kymmenes päivä lähestyy. Vielä ehtii radalle kohentamaan ampumakuntoa. Erityisesti vastaan tulevan kiekon ammunta on hyvä harjoitus kyyhkyjahtia ajatellen, ne kun tulevat monesti kohti ja aika vauhdilla.

Haulikon nostoa poskelle voi ja kannattaa kuivaharjoitella kotosallakin. Kerrostalossa kannattaa varmistaa, ettei naapuri näe, koska hän saattaa säikähtää.

Radalla käyntihän on vasta oikeaa treeniä. Kannattaa hankkiutua nimenomaan Compak-radalle tai muuten järjestää niin, että saa ampua kohti tulevia kiekkoja.

Suoraan sivuttain lentävään kyyhkyyn pitää ottaa jopa kolmen metrin ennakko, kohti tuleva on toisenlainen haaste.

Panu Hiidenmies kävi treenaamassa kohti tulevia kiekkoja valmentajan kanssa, ja jälleen sai huomata, että vaikka kokemusta on, ei osuminen ole itsestäänselvyys.

"No sehän menee vanhasta muistista", kannusti ampumakouluttaja Esa Aalto.

Mutta tosiasia on, että lentoon ampuminen vaatii enemmän harjoittelua kuin pyörällä ajo., vaikka sen osaisikin.

Joten vahva suositus on, että mentäisiin ratatreenin kautta kyyhkypassiin.

Lue lisää

Video: Ida Appelgrenin haukkukisa ei mennyt aivan putkeen, kun hänen nuorella koirallaan oli enemmän intoa kuin taitoa – "Lintu varmasti oli puussa, mutta me ei kuultu sen lähtöä"

"Miltä fasaani näyttää?" – katso eräohjelmasta miten norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäinen peltokanalintujahti sujuu

Video: Janne Lemmetyinen tekee jotain, mikä kuulostaa maallikolle sirkustempulta – "Enemmän hupia kun metsästystä varten treenaamista"

Video: Antti Lassilan Kaappo-dreeveri on jo päässyt kokeilemaan jäniksen ajamista tällä kaudella – "Kaappo on sellaanen rauhallinen, mutta kun jälki löytyy, niin se pysyy kyllä sitkeästi perässä"