Erä

Video: Kyyhkyt tulevat — vielä ehtii radalle!

Panu Hiidenmies kävi harjoittelemassa kohti tulevilla kiekoilla.

Monen kiihkeästi odottama elokuun kymmenes päivä lähestyy. Vielä ehtii radalle kohentamaan ampumakuntoa. Erityisesti vastaan tulevan kiekon ammunta on hyvä harjoitus kyyhkyjahtia ajatellen, ne kun tulevat monesti kohti ja aika vauhdilla.

Haulikon nostoa poskelle voi ja kannattaa kuivaharjoitella kotosallakin. Kerrostalossa kannattaa varmistaa, ettei naapuri näe, koska hän saattaa säikähtää.

Radalla käyntihän on vasta oikeaa treeniä. Kannattaa hankkiutua nimenomaan Compak-radalle tai muuten järjestää niin, että saa ampua kohti tulevia kiekkoja.

Suoraan sivuttain lentävään kyyhkyyn pitää ottaa jopa kolmen metrin ennakko, kohti tuleva on toisenlainen haaste.

Panu Hiidenmies kävi treenaamassa kohti tulevia kiekkoja valmentajan kanssa, ja jälleen sai huomata, että vaikka kokemusta on, ei osuminen ole itsestäänselvyys.

"No sehän menee vanhasta muistista", kannusti ampumakouluttaja Esa Aalto.

Mutta tosiasia on, että lentoon ampuminen vaatii enemmän harjoittelua kuin pyörällä ajo., vaikka sen osaisikin.

Joten vahva suositus on, että mentäisiin ratatreenin kautta kyyhkypassiin.

Lue lisää

MT laajentaa eräsisältöjen tarjontaa: Maaliskuussa alkaa eräaiheinen televisiosarja, joka on tuotettu yhteistyössä Jahtikuksan kanssa

Video: Kiekot sinkoilevat ja haulikot paukkuvat MT:n ja Jahtikuksan ampumaharjoituksessa – nyt kannattaa treenata jäniskiekkoja, sillä rusakkokanta vaikuttaa runsaalta

Video: Topfågelin eli latvalinnun pyynti vaatii tarkkaa silmää ja kylmänkestävyyttä

Raikas ”eräjorma” kelpaa taas