Video: Tämä yllättävä lisuke sopii täydellisesti riistalinnun kaveriksi - Erä - Maaseudun Tulevaisuus
Erä

Video: Tämä yllättävä lisuke sopii täydellisesti riistalinnun kaveriksi

Videolla näytetään, miten omena karamellisoidaan avotulella.

Kyyhky ja sorsakin laskeutuvat pian lautasillemme, joten haluamme muistuttaa eräästä simppelistä mutta suunnattoman herkullisesta lisukkeesta, joka istuu mainiosti riistalinnun viereen. Hiukan eri tavalla viritettynä toimii upeasti myös jälkiruokana.

"Kaikki omenalajikkeet sopivat mainiosti karamellisoitavaksi, mutta mina tykkään punaisista enemmän kuin vihreistä, punaisista kun tulee mukavan makeita", toteaa huippukokki Lauri Kaivoluoto Kuninkaan Lohet -ravintolasta. Videolla Kaivoluoto opettaa Panu Hiidenmiehelle omenan karamellisoinnin salat.

Videolla karamellisointi tehdään avotulikeittiössä, mutta tietenkin homma onnistuu perushellalla yhtä hyvin. Onhan elokuu vielä kesäkeittiön kuuminta käyttöaikaa. Eräät käyttävät ulkokeittiötään ympäri vuoden.

"Ihan muhjuksi ei kannata omenoita paistaa, vaan pitää jättää hiukan suutuntumaa parhaan tuloksen aikaansaamiseksi", Kaivoluoto tarkentaa.

Mikään kevytlisuke tämä uskomattoman herkullinen ja simppeli lisuke ei kuitenkaan ole. Karamellisoinnin tekevät nimittäin fariinisokeri ja voi.

Kokonaisuus ratkaisee. Ja kun on vaivalla hankkinut lautaselleen saalislintuja, kannattaa ne tehdä herkuiksi kaloreja ja rasvagrammoja laskematta. Se on Jahtiköksän virallinen mielipide ja suositus. 

Toimittaja: Panu Hiidenmies

Kuvaus ja leikkaus: Seppo Ahava

Lue lisää

Video: Tero Soronen kertoo, miksi hänen valintansa on gordoninsetteri – "Onhan tämä todella kaunis rotu katsella"

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa

Video: Taru Naapurin kennelin treeneissä on tiukan ammattimainen meno – "Maltillinen passikoira on hiljainen ja tarkkaavainen"

Video: Ida Appelgrenin haukkukisa ei mennyt aivan putkeen, kun hänen nuorella koirallaan oli enemmän intoa kuin taitoa – "Lintu varmasti oli puussa, mutta me ei kuultu sen lähtöä"