Erä

Suomalaiset kalastavat nyt niin innokkaasti, että kalastonhoitomaksut ovat jo tuottaneet reilusti koko viime vuotta enemmän

Koko vuoden myynnissä ollaan noin 40 000 kappaletta viime vuoden elokuun alkua edellä.
Jarno Mela
Kalastus alkoi kiinnostaa erityisen paljon heti kevään poikkeusolojen alettua.

Kalastonhoitomaksuja lunastettiin tammi-heinäkuun aikana yli 245 000 kappaletta, Metsähallitus tiedottaa. Tuottoa kertyi heinäkuun loppuun mennessä 9,5 miljoonaa euroa.

Viime vuonna koko vuoden tuotto oli noin 8,9 miljoonaa euroa.

Kalastonhoitomaksujen menekki on kasvanut edellisvuoteen verrattuna kuukausittain aina kesäkuun loppuun saakka.

Maaliskuun aikana, poikkeusolojen alettua maksuja lunastettiin yli 50 prosenttia edellisvuoden maaliskuuta enemmän. Vuodeksi ja vuorokaudeksi lunastettujen maksujen suosio on kasvanut kesän aikana huomattavasti.

Elokuun alkupuolella kalastonhoitomaksuja on myyty edelleen vilkkaasti. Koko vuoden myynnissä ollaan noin 40 000 kappaletta viime vuoden elokuun alkua edellä.

"On ilahduttavaa, että suomalaiset ovat korona-aikana löytäneet kalavedet ja kalastuksen. Samalla kun se lähentää meitä luontoon, kasvanut maksukertymä turvaa ja parantaa kalavesien hoitoa", sanoo Metsähallituksen erätalousjohtaja Jukka Bisi.

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on 18—64-vuotias ja kalastaa muuten kuin pilkkimällä, onkimalla tai silakkaa litkaamalla. Kalastonhoitomaksun voi ostaa Metsähallituksen verkkokaupasta, Eräluvat-sovelluksella, palvelunumerosta 020 69 2424, R-kioskeista sekä Metsähallituksen luontokeskuksista.

Lue lisää

Katso eräohjelmasta miten sujuu pienten hirvieläinten jousimetsästys sekä puupassista että maan pinnalta

Katso jahtivideo: Tunisiassa villisikojen ajometsästyksellä on pitkät perinteet

Katso eräohjelma: "Aikoinaan ei riistaa ruokittu ollenkaan, sitten houkutteluruokittiin ja nykyään vähempikin riittäisi"

Tämän rauhoitetun lajin kalastuksesta voi rapsahtaa yli kolmen tuhannen euron sakot – arvaatko mistä kalasta on kyse?