Erä

"Miltä fasaani näyttää?" – katso eräohjelmasta miten norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäinen peltokanalintujahti sujuu

MT-Jahtikuksan kolmas jakso alkaa petit basset griffon vendéen -rotuisten koirien vauhdikkaalla valkohäntäpeurojen ja metsäkauriiden ajolla Paraisilla.

Petit basset griffon vendéen -rotuisilla ajavilla koirilla on kuuluva haukku, mäyräkoiran haukku on siihen verrattuna vinkuvampi ja laulavampi, pohtii passissa ollut kauristuplat ampunut mäyräkoiramies.

”Kun ajo lähtee, sen kuulee kahden kilometrin päähän”, kuvailee koirien omistaja Mia Piri MT-Jahtikuksan kolmannessa jaksossa.

Ajavien koirien lisäksi eräohjelmassa ovat esillä seisovat lintukoirat.

Joukko englantilaisten kanakoirien omistajia matkusti Ruotsiin Långtoran-tilalle koirakuiskaaja Amir Salizandin oppiin. Saatiinko ruotsalaiselta kouluttajalta haluttuja oppeja, selviää ohjelmassa.

Ensikosketus fasaaniin on taltioituna myös jakson tunnelmiin. Joukko norjalaisia kanakoiraharrastajia jätti tunturi- ja metsämaastot taakseen ja tulivat Kauhajoelle tutustumaan lakeuksien peltokanalintujahtiin.

Jakso esitettiin ensimmäisen 15.3. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja voit katsoa ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa

Katso vinkit herkullisen kyyhkyaterian valmistukseen – folion sisään lihoja ei pidä kietoa paistamisen jälkeen

Virittäydy hirvieläinten vahtimismetsästystunnelmaan ja katso eräohjelmasta miten sujuu valkohäntäpeurajahti Alastarolla

Katso eräohjelma: "Aikoinaan ei riistaa ruokittu ollenkaan, sitten houkutteluruokittiin ja nykyään vähempikin riittäisi"