Erä

Video: Taru Naapurin kennelin treeneissä on tiukan ammattimainen meno – "Maltillinen passikoira on hiljainen ja tarkkaavainen"

Noutoharjoituksia tehdään sekalaisella materiaalilla, koska noutotyön tarvekin on sekalainen.

Vesilinnun noutoa treenataan aidon tuntuisessa tilanteessa. Linnunheittäjä istuu veneessä, poksauttaa laukauksen ja nakkaa linnun veteen. Ja koira noutaa, kun käsketään. Koiraa ei haittaa se, että ihminen nakkaa linnun. Se noutaa nakatun linnun yhtä innokkaasti kuin ammutunkin. Taru Naapurin kennel Hakukoneen treeneissä on iloinen mutta myös tiukan ammattimainen meno.

Tärkeää on se, että koira on passissa maltillinen.

"Maltillinen passikoira on hiljainen ja tarkkaavainen, ja se seuraa ampujan toimintaa", Naapuri kertoo.

Noutoharjoituksia tehdään sekalaisella materiaalilla, koska noutotyön tarvekin on sekalainen.

"Koiranhan tulee noutaa kaikenlaista riistaa. Sen takia treenissä käytetään kaikkia luvallisia riistoja", Naapuri toteaa.

Iloinen koiravideo toimii myös kannustavana oppaana oman koiran treenaamiseen.

Lue lisää

Video: Dreeveriharrastaja ja arvostettu kisatuomari Heikki Knaapila rakensi eräparatiisin ja metsästäminen on jäänyt vähälle - ”Kyllä aivan hirvittää sanoakin, miten vähäiseksi on metsällä käynti jäänyt”

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Video: Olli-Pekka Vieno neuvoo, miten maastopyöräilyssä pääsee alkuun –"Pieni vaarantunne tässä viehättää"