Erä

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa

MT-Jahtikuksa vieraili myös pystykorvamies Antero Kyllösen matkassa Kuhmossa latvalinnustamassa.

Eräohjelman neljännessä jaksossa päästään riistaruuan makuun. Porilainen Matti Liipo valmistaa klassisen alkuruuan tartarin raa'asta valkohäntäpeuran sisäpaistista.

Kainuun Korpinaiset taas toivovat pääsevänsä jänispaistin makuun. MT-Jahtikuksa vieraili yhdistyksen jänisjahdissa.

Yhdistys on saanut alkunsa leader-hankkeesta. Tärkeimpänä tavoitteena on helpottaa naisten pääsyä metsästysharrastuksen pariin, kertoo puheenjohtaja Pia Inkala. Toimintaa korpinaisilla on eri puolilla Kainuuta.

Kuhmolaismaisemia jaksossa nähdään latvalinnustuksen merkeissä, kun Jahtikuksan Tanja Heikkonen hiihteli vannoutuneen pystykorvamiehen Antero Kyllösen kanssa päivän ajan. Vuoden ikäinen suomenpystykorva Jaska yritti löytää haukuttavaa.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran 22.3. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja voit katsoa ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Dreeveriharrastaja ja arvostettu kisatuomari Heikki Knaapila rakensi eräparatiisin ja metsästäminen on jäänyt vähälle - ”Kyllä aivan hirvittää sanoakin, miten vähäiseksi on metsällä käynti jäänyt”

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Metsästys halutaan kieltää tiukasti suojelluilla alueilla – Metsästäjäliitto huolissaan Euroopan komission teknisestä ohjeistuksesta