Erä

Video: Tero Soronen kertoo, miksi hänen valintansa on gordoninsetteri – "Onhan tämä todella kaunis rotu katsella"

Soronen kasvattaa gordoninsettereitä ja metsästää ahkerasti sekä Pudasjärvellä että Inarissa.

Hyvin toimiva koira käy tilaamalla ilmoittamassa isännälle, onko lintu löytynyt ja missä se on. Lintua hakiessaan koira käy vähän väliä näyttäytymässä isännälleen, kuittaamassa että homma käy.

Mutta kun koiraa ei ole hetkeen näkynyt, puhaltaa ohjaaja pilliinsä, ja tilaa ilmoituksen. Videolla nähdään, kuinka hienosti gordoninsetteri ilmoittaa.

Tero Soronen kasvattaa gordoninsettereitä ja metsästää ahkerasti sekä Pudasjärvellä että Inarissa, vanhassa ja uudessa kotipaikassaan.

Gordoninsetteri on Sorosen valinta, koska tämä rotu kykenee metsästämään erittäin karuissa maastoissa ja sääolosuhteissa. Jos viihtyy itse tuntureilla, kannattaa koira valita sen mukaan.

"Ja onhan tämä lisäksi todella kaunis rotu katsella, ja aivan ihastuttava myös kotikaverina, luonne on mitä parhain", Soronen kehuu kavereitaan.

Nyt olemme tunturiin verrattuna helpossa maastossa, Sorosen kotiseuran mailla Pudasjärvellä.

Videolla näemme muutaman tilanteen, jossa gordoninsetteri tekee ilmoituksen, eli saapuu Sorosen pillin vihellyksen kuultuaan ilmoittamaan, että lintu on löytynyt.

"Kun koiraa ei ole hetkeen näkynyt, täytyy kutsua se ilmoittamaan, silloin on todennäköisesti koira seisonnassa", Soronen kertoo.

Metsot ovat meitä ovelampia, mutta videolla on kuitenkin yksi pudotus.

Muutaman suon ylityksen jälkeen lyhytkin pikapyrähdys maastossa saa homman tuntumaan todella urheilulliselta. Ja sitähän tämän pitikin olla, urheilumetsästystä.

Lue lisää

Video: Vantaalainen Jukka Räsänen jakaa yksinkertaisen mutta herkullisen riekkoreseptinsä – "Silloin riekko on parhaimmillaan"

Video: Ivalolainen Marko Airola päätti jättää hirvenvasan ampumatta – "Oli niin pieni se vasa"

Video: Joonas Mourujärvi oli mukana karhun kaatotilanteessa, mutta hän päätti jättää ampumisen muille – "Kulkusuunta meni toiselle metsästäjälle, joten en lähtenyt sivusta siihen sorkkimaan"

Video: Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine siirtyi töihin Tampereelta pohjoiseen – "Tässä on sellainen kokonaispaketti, joka sattuu sopimaan elämäntyylilleni täydellisesti"