Erä

Video: Pasi Tuhkanen treenaa koiriaan vedessä karhujahtia varten – "Hyvä, kun soutaen pääsee tarpeeksi lujaa, ettei koira ota venettä kiinni"

Tuhkasen koiria ei tarvitse uintiretkelle houkutella.

Kun törmää Pasi Tuhkasen koirakoulutusvideoon netin sisältövilinässä, tulee ensimmäisenä mieleen että voi voi, koira putosi kuin eno veneestä. Mutta eipä siitä ollutkaan kysymys.

"Helteellä on parempi treenata uimalla, eikä niveliinkään tule silloin rasitusta", Tuhkanen huomauttaa.

Hänen koiriaan ei tarvitse uintilenkille houkutella. Aina mennään juosten veteen. Joskus Tuhkanen laittaa karhunluun houkuttimeksi, ja silloin uidaan kahta nopeammin.

"Ei tuossa uimalla pysyisi millään perässä. Hyvä, kun soutaen pääsee tarpeeksi lujaa, ettei koira ota venettä kiinni", Tuhkanen kiittelee.

Erityisesti karhukoiralle uinti on hyvä asia, sillä karhujahti alkaa elokuun 20. eli samana päivänä, kun koirien irtipito sallitaan. Eli maastotreenejä ei ole voinut pitää, kun jahti jo alkaa.

Näemme myös kuvakimaran Tuhkasen tämän syksyn karhualoituksesta, jossa hän pääsi kaatamaan koiralleen komean kontion.

MT:n jättinumero ilmestyy 30.10.
Lue lisää

Video: Tältä näyttää Riistasiemen Oy:n koetilalla, jossa kasvatetaan riistasiemenkasveja

Video: Tero Sorosen metsojahti ei mennyt aivan nappiin, kun ihmisiä ovelammat linnut lähtivät lipettiin – "Tämmöstä se metsojen kanssa on"

Katso miten käärmeenmetsästäjä poimii käärmeen käsin – Etelä-Floridassa burmanpyton on haitallinen vieraslaji

Video: Sipoolaismetsästäjän kyyhkyn tiputus ei mennyt aivan putkeen, kun museoaseen varmistin oli hukassa yllättävässä tilanteessa