Erä

Katso eräohjelma: "Aikoinaan ei riistaa ruokittu ollenkaan, sitten houkutteluruokittiin ja nykyään vähempikin riittäisi"

Ohjelmassa on tarjolla myös talvisia tunnelmia Inarista riekkojahdista ja vauhdikasta näätäjahtia.

Viime talvi oli leuto ja lumeton etelässä. Pertti Forsmanilla on Lopella riistanruokintapaikka metsän siimeksessä. Ruokinnalla on saatu ohjattua valkohäntäpeuroja pois lähialueella sijaitsevalta mansikkatilalta.

Ruokintapaikalla on tarjolla viljaa, heinää ja nuolukiviä. Paikka ohjaa eläimiä myös pois teiden läheisyydestä etsimästä suoloja.

"Aikoinaan ei riistaa ruokittu ollenkaan, sitä pidettiin turhana. Sitten houkutteluruokittiin, jotta saatiin eläimet ampumapaikoille. Sanoisin, että nykyään vähempikin riittäisi, etenkin tällaisena talvena", pohtii Forsman MT-Jahtikuksassa.

Eräohjelmassa matkustetaan tunturimaisemiin Inariin. MT-Jahtikuksan Olli Kangas hiihti Tero Sorosen ja hänen gordoninsetterien matkassa maaliskuussa, tavoitteena oli löytää riekkoja.

Kun miehet eivät kavunneet tunturiin asti hiihtämään, vaan sivakoivat tiheässä metsikössä, alkoi riekkojen syönnösjälkiä ja riekkojakin löytymään.

Ohjelmassa piipahdetaan myös eläintentäyttäjä Esa Kemppaisen luona sekä osallistutaan näätäjahtiin, missä apuna on kaksi lyhytkarvaista saksanseisojaa.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden huhtikuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja voit katsoa ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Katso eräohjelmasta vinkit klassisen alkuruuan tartarin valmistukseen valkohäntäpeuran sisäpaistista ja vieraile Kainuussa Korpinaisten jänisjahdissa

"Miltä fasaani näyttää?" – katso eräohjelmasta miten norjalaisten kanakoiraharrastajien ensimmäinen peltokanalintujahti sujuu

Katso vinkit herkullisen kyyhkyaterian valmistukseen – folion sisään lihoja ei pidä kietoa paistamisen jälkeen

Virittäydy hirvieläinten vahtimismetsästystunnelmaan ja katso eräohjelmasta miten sujuu valkohäntäpeurajahti Alastarolla