MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Erä

Viisi koskeloa oli kiipelissä Ilomantsinjärvellä – pelastuslaitos tuli apuun

Sekä iso- että tukkakoskelo ovat kokosukeltajia.
Ari Ahlfors
Kuvan tukkakoskelo ei liity tapaukseen.

Viisi koskeloa oli jäänyt tänään kiinni kalastusverkkoon Ilomantsissa Ilomantsinjärvellä. Pelastuslaitos kutsuttiin apuun auttamaan kiipeliin jääneitä lintuja.

"Pelastuksen saapuessa paikalle, olivat paikallaolijat saaneet jo neljä lintua irti ja lopulta kaikki viisi jatkoivat matkaa hyvävoimaisina", tiedottaa Pohjois-Karjalan pelastuslaitos.

Koskelot ovat sorsalintusuku, johon kuuluu neljä lajia, joista kaksi asuu Suomessa: isokoskelo ja tukkakoskelo. Pelastuslaitoksen tiedotteen perusteella sen tarkempaa lajintunnistusta ei verkkoon kiinni jääneistä linnuista oltu tehty.

Mutta isokoskelo on tukkakoskeloa suurempi. Tukkakoskelokoiraan tuntomerkki on mustassa päässä hapsottava töyhtö ja ruskehtava kirjava rinta.

Sekä tukka- että isokoskelo ovat riistalajeja ja kokosukeltajia. Tukkakoskelo on rauhoitettu ja isokoskelosaaliista on tehtävä lakisääteinen saalisilmoitus. Sen metsästysaika jatkuu joulukuun loppuun asti.

Lue lisää

Metsästysrikoksen tutkinta päättyi Ilomantsissa – naaraskarhu ammuttiin laillisesti

Viranomaiset muistuttavat: Kaloille ei saa aiheuttaa kipua tai kärsimystä – saalis pitää tainnuttaa mahdollisimman nopeasti

Ilomantsissa muurattiin Vapon aktiivihiilitehtaan peruskivi – "turve on niin hyvä raaka-aine, että ei sitä kannata polttaa"

Lukijalta: "Ei ole kuulunut enää mitään niiltä, jotka ennen eduskuntavaaleja kävivät uskottelemassa ottavansa tiukan kannan susipolitiikan hoidossa"