Erä

Video: Mika Raiskion jämtlanninpystykorva sai osuman hirvijahdissa, mutta nyt se on toipunut kisakuntoon

Iloinen ihme pelasti Raiskion hirvikoiran.

Seuraamme tässä videossa jämtlanninpystykorva Joensivun El Toron isäntää Mika Raiskiota, joka jännittää koiransa ajosuoritusta hirvikoirien Hannun Haukut- kisassa Ruovedellä viime talvena. Raiskio kommunikoi koiransa kanssa ja tuomari kirjaa tapahtumat tarkasti ylös.

Raiskio kertoo, miten uskomattomasta tilanteesta koira selvisi ja toipui täyteen ajokuntoon.

"Eläinlääkäri sanoi, että jos tätä yritettäis toisen kerran, loppuisivat Suomesta jämptit ennen kuin onnistuttais", hän kuvailee iloista ihmettä, jonka ansiosta hänen metsästyskaverinsa on edelleen ajossa.

Raiskio ja Toro asuvat Rovaniemellä, jossa oli paljon lunta viime talvena, eikä koira päässyt ajamaan kuukauteen ennen Ruoveden kisaa. Se näkyy kisasuorituksessa: koiraa on hankala saada irti hirvistä.

"Kyllä tämä kuukauden tauko tekee sen, että vaikea on saada koira viheltämällä pois", Raiskio toteaa.

Ei kisareissu kuitenkaan aivan huonosti mennyt: Toro ajoi hirviä sinnikkäästi ja sai kuin saikin palkinnon tärkeässä osa-alueessa: kisan nopein kiinnianto erän jälkeen oli El Torolla. Tämä koira siis oli sitä mieltä, että älkää häiritkö kun teen hommia, mutta kun työvuoro loppuu niin tulen heti.

Perinteeksi muodostuneet Hannun hirvenhaukut järjestettiin Ruovedella viime vuoden välipäivinä toista kertaa kansainvälisenä kisana. Kokeen järjestivät Hämeen pystykorvakerho, Mäntänseudun koirakerho, Pajusen Eräilijät ry ja Ruoveden metsästysseura.

Hannun Haukut järjestetään taas tämän vuoden välipäivinä, jos korona suo.

MT:n jättinumero ilmestyy 30.10.
Lue lisää

Video: Tältä näyttää Riistasiemen Oy:n koetilalla, jossa kasvatetaan riistasiemenkasveja

Video: Tero Sorosen metsojahti ei mennyt aivan nappiin, kun ihmisiä ovelammat linnut lähtivät lipettiin – "Tämmöstä se metsojen kanssa on"

Katso miten käärmeenmetsästäjä poimii käärmeen käsin – Etelä-Floridassa burmanpyton on haitallinen vieraslaji

Video: Sipoolaismetsästäjän kyyhkyn tiputus ei mennyt aivan putkeen, kun museoaseen varmistin oli hukassa yllättävässä tilanteessa