MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Erä

Katso jahtivideo: Tunisiassa villisikojen ajometsästyksellä on pitkät perinteet

Eräohjelmassa kalastetaan Ruotsin syvimmällä järvellä.

Tunisiassa villisiat ovat pieniä ja pippurisia, kuvailee Panu Hiidenmies. Hän on metsästysmatkalla Tunisiassa, missä villisikojen ajometsästyksellä on pitkät perinteet.

Pääset MT-Jahtikuksan viidennessä jaksossa nojatuolijahtimatkalle. Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden maaliskuussa.

"Villisikoja saa ampua vain täyteisellä. Sitä varten on ennen reissua käytävä harjoittelemassa ampumaradalla", kertoo Hiidenmies valmisteluista.

Valmistelut onnistuvat, kansainvälinen jahtiporukka saa villisikoja saaliikseen etelän lämmössä.

Hornavan on Ruotsin syvin järvi pohjoisessa Arjeplogin kunnassa. Sinne lähtivät kalastamaan Olli Kuukasjärvi kavereineen ja MT-Jahtikuksa seurasi mukana.

Järvi haastaa kokeneet kalamiehet. "Aivan tuntematon järvi, ei tiedä pitäisikö kokeilla montun pohjalta vai rantakivikosta? Kaikuluotaimessakaan ei näy mitään, vaikka tämän kokoisessa järvessä kalaa aivan varmasti on", tuskailee Kuukasjärvi.

Tuulen suuntakin on väärä. "Eikös sitä sanota, että itäkaakko vie kalat kattilasta ja luode lusikastakin. Ja nyt tuulee itäkaakosta."

MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16.

Lue lisää

Lyijyn kieltäminen kosteikoilla etenee – EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa äänestettiin tänään vastaesityksistä, jotka eivät saaneet kannatusta

Video: Tältä näyttää Riistasiemen Oy:n koetilalla, jossa kasvatetaan riistasiemenkasveja

"Panokset on siellä ja kivääri olalla"

Video: Tero Sorosen metsojahti ei mennyt aivan nappiin, kun ihmisiä ovelammat linnut lähtivät lipettiin – "Tämmöstä se metsojen kanssa on"