MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Erä

Video: Turkulaisen Harri Rintalan jousiretken ensimmäinen kauris kaatui melko lähelle ampumapaikkaa – "Melko tarkkaan meni siihen, mihin tähtäsin"

Jousella ampumisen tuntuma on kiehtovan inkkarimainen.

Jousimetsästyksessä on aivan oma tunnelmansa. Vaikka taljajouset ovat moderneinta teknologiaa, ja käytössä on koiragepsit ja muut apuvälineet, on jousella ampumisen tuntuma kuitenkin kiehtovan inkkarimainen, kun on tuliaseiden kanssa varttunut. Ehkä uusille metsästäjille fiilis on normaalimpi, jos aloittaa metsästyksen suoraan jousella.

Pääsimme mukaan harvinaisen herkulliselle jousiretkelle. Lokalahdelta lähti venekyyti kohta lähialueen saaria. Kauriskannat ovat suuria, ja 2,5 kilometrin mittaisessa saaressa arvioidaan olevan yli 40 kaurista. Videolla näemme yhden kauriin tien pään.

Koirat vahvistavat hyvän kauriskannan. Ajoja lähtee heti, ja pian paikkoja tulee. Turkulaisen Harri Rintalan ensimmäinen saalis löytyy aika läheltä ampumapaikkaa.

"Melko tarkkaan meni siihen, mihin tähtäsin, mutta aika kauas se kuitenkin jaksoi", hän tuumaa.

Tällaisia kun näkee, tekee heti mieli jousiradalle treenaamaan. Josko minäkin.

Lue lisää

Video: Tältä näyttää Riistasiemen Oy:n koetilalla, jossa kasvatetaan riistasiemenkasveja

Video: Tero Sorosen metsojahti ei mennyt aivan nappiin, kun ihmisiä ovelammat linnut lähtivät lipettiin – "Tämmöstä se metsojen kanssa on"

Katso miten käärmeenmetsästäjä poimii käärmeen käsin – Etelä-Floridassa burmanpyton on haitallinen vieraslaji

Video: Sipoolaismetsästäjän kyyhkyn tiputus ei mennyt aivan putkeen, kun museoaseen varmistin oli hukassa yllättävässä tilanteessa