Erä

Sudet tappoivat metsästyskoiran ja useita kanoja Pieksämäellä – poliisi antoi karkotusmääräyksen

Poliisilaitos katsoo, että susien jatkuva liikkuminen alueella aiheuttaa vaaraa koti- ja tuotantoeläimille. Sudet myös heikentävät seudulla asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta.
Timo Aalto
Poliisi on määrännyt karkotettavaksi Pieksämäellä Mataramäen alueella asuttujen rakennusten pihoilla liikkuneet sudet.

Poliisi on määrännyt karkotettavaksi Pieksämäellä Mataramäen alueella asuttujen rakennusten pihoilla liikkuneet sudet. Karkotuksen suorittaa riistanhoitoyhdistyksen suurriistan virka-apuhenkilöstö. Itä-Suomen poliisilaitos tiedotti asiasta perjantaina.

Susista on tehty useita näkö- ja jälkihavaintoja sekä ilmoituksia poliisille. Sudet ovat tappaneet alueella metsästyskoiran ja useita kanoja syys- ja lokakuussa. Kanojen omistaja oli karkottanut susia ampumalla ilmaan, mutta sudet jäivät silti asutuksen lähelle.

Kyse on Suomen susikannan hoitosuunnitelman mukaisesti mahdollista vaaraa aiheuttavista eläimistä. Ihmisarkuutensa menettänyt susi voi aiheuttaa uhkaa tai vaaraa ihmisten turvallisuudelle.

Mataramäellä on runsaasti vakinaista asutusta ja liikennettä. Poliisilaitos katsoo, että susien jatkuva liikkuminen alueella aiheuttaa vaaraa koti- ja tuotantoeläimille. Sudet myös heikentävät seudulla asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta.

Karkottamisella saadaan myös lisätietoa susien käyttäytymisestä ja perusteita viranomaisten jatkotoimenpiteille.

Lue lisää

Minne susihavainnoista pitää ilmoittaa? Itä-Suomen poliisi opastaa ja ennakoi lumen lisäävän susien pihavierailuhavaintoja

Ennätyssuuri susijahti Viroon: Tarkoitus vähentää susikanta puoleen ja ampua kuluvana talvena 140 sutta

Ammutaanko kokonaisia susilaumoja vai susiyksilöitä? – kannanhoidollisen metsästyksen toteutustavasta pitää keskustella jo nyt, vaatii MTK:n edustaja

Susien pihakäynnit ja pannoituksesta luopuminen harmittavat ministeri Leppää – "Susivahinkoja on ollut liikaa, pantatiedoille olisi tarve"