Erä

Sudet tappoivat metsästyskoiran ja useita kanoja Pieksämäellä – poliisi antoi karkotusmääräyksen

Poliisilaitos katsoo, että susien jatkuva liikkuminen alueella aiheuttaa vaaraa koti- ja tuotantoeläimille. Sudet myös heikentävät seudulla asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta.
Timo Aalto
Poliisi on määrännyt karkotettavaksi Pieksämäellä Mataramäen alueella asuttujen rakennusten pihoilla liikkuneet sudet.

Poliisi on määrännyt karkotettavaksi Pieksämäellä Mataramäen alueella asuttujen rakennusten pihoilla liikkuneet sudet. Karkotuksen suorittaa riistanhoitoyhdistyksen suurriistan virka-apuhenkilöstö. Itä-Suomen poliisilaitos tiedotti asiasta perjantaina.

Susista on tehty useita näkö- ja jälkihavaintoja sekä ilmoituksia poliisille. Sudet ovat tappaneet alueella metsästyskoiran ja useita kanoja syys- ja lokakuussa. Kanojen omistaja oli karkottanut susia ampumalla ilmaan, mutta sudet jäivät silti asutuksen lähelle.

Kyse on Suomen susikannan hoitosuunnitelman mukaisesti mahdollista vaaraa aiheuttavista eläimistä. Ihmisarkuutensa menettänyt susi voi aiheuttaa uhkaa tai vaaraa ihmisten turvallisuudelle.

Mataramäellä on runsaasti vakinaista asutusta ja liikennettä. Poliisilaitos katsoo, että susien jatkuva liikkuminen alueella aiheuttaa vaaraa koti- ja tuotantoeläimille. Sudet myös heikentävät seudulla asuvien ja oleskelevien ihmisten turvallisuutta.

Karkottamisella saadaan myös lisätietoa susien käyttäytymisestä ja perusteita viranomaisten jatkotoimenpiteille.

Lue lisää

Suomi, Ruotsi ja Norja syventävät yhteistyötä susiasioissa – tavoitteena muun muassa yhtenäistää kannanseurantamenetelmiä

Vasemmistoliiton kansanedustaja on huolissaan syrjäseutujen poliisien riittävyydestä – näkee ristiriidan hallitusohjelman ja palveluiden keskittämisen välillä

Video: Maanviljelijän susihavainto sai ikävän käänteen: "Kissa lähti"

Poliisin kaasusumutteen käytöstä Elokapina-mielenosoituksessa aloitetaan esitutkinta