MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Erä

Katso eräohjelmasta miten sujuu pienten hirvieläinten jousimetsästys sekä puupassista että maan pinnalta

Jaksossa puhutaan pienpetopyynnin tarpeellisuudesta.

Jousi on tehokas ase vain oikein käytettynä. Mutta ei jousimetsästys ole niin haastavaa kuin väitetään, sanoo MT-Jahtikuksan Panu Hiidenmies.

Eräohjelman kahdeksannessa jaksossa esitellään kiipeävä puupassi. Kun tarkoituksena on istua passissa useamman metrin korkeudessa, on osattava valita riittävän tukeva puu, johon passin kiinnittää.

Ihan ensimmäisenä täytyy toki muistaa kysyä lupa passin kiinnittämiseen maanomistajalta, sillä puuhun tukeutuessaan puupassin kiinnityssysteemit jättävät puun runkoon jäljen.

"Turvavaljaita on pidettävä koko ajan päällä, ne irrotetaan vasta, kun ollaan maan kamaralla ja metsästys päättyy", muistuttaa Hiidenmies turvallisuudesta.

Pienpetoja pyydetään loukku-, pinta- ja luolapyyntinä. MT-Jahtikuksan jaksossa pienpetopyynnin tarpeellisuudesta puhuvat maa- ja metsätalousministeriön virkamiehet ja Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Mikko Alhainen.

Pienpetopyytäjät näyttävät miten jahti käytännössä toteutetaan.

"Koira päästetään hakuun haaskalta, kun koira löytää riistan jäljen, se pyrkii pysäyttämään eläimen. Kun koira on pysäyttänyt riistan, metsästäjät paikantavat haukun ja tutkan perusteella sen sijainnin, tämän jälkeen saaliseläin lopetetaan ja etsitään seuraavaa", kuvailee Matti Penttinen Lopelta pintapyyntiä.

Jahtitunnelmien lisäksi jaksossa vieraillaan Ruovedellä Helvetinjärven kansallispuistossa ja Helvetinkolulla.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden huhtikuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja voit katsoa ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Katso miten sujuu majavajahti heti tappavilla raudoilla Kauhajoella ja villisikajahti Tunisiassa

Video: Mikko Ristiniemen 14-vuotissyntymäpäivä huipentui siivekkään saapumiseen – kunniavieras jopa söi sankarin kädestä

Lyijyn kieltäminen kosteikoilla etenee – EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa äänestettiin tänään vastaesityksistä, jotka eivät saaneet kannatusta

Video: Tältä näyttää Riistasiemen Oy:n koetilalla, jossa kasvatetaan riistasiemenkasveja