Erä

Katso eräohjelmasta miten sujuu pienten hirvieläinten jousimetsästys sekä puupassista että maan pinnalta

Jaksossa puhutaan pienpetopyynnin tarpeellisuudesta.

Jousi on tehokas ase vain oikein käytettynä. Mutta ei jousimetsästys ole niin haastavaa kuin väitetään, sanoo MT-Jahtikuksan Panu Hiidenmies.

Eräohjelman kahdeksannessa jaksossa esitellään kiipeävä puupassi. Kun tarkoituksena on istua passissa useamman metrin korkeudessa, on osattava valita riittävän tukeva puu, johon passin kiinnittää.

Ihan ensimmäisenä täytyy toki muistaa kysyä lupa passin kiinnittämiseen maanomistajalta, sillä puuhun tukeutuessaan puupassin kiinnityssysteemit jättävät puun runkoon jäljen.

"Turvavaljaita on pidettävä koko ajan päällä, ne irrotetaan vasta, kun ollaan maan kamaralla ja metsästys päättyy", muistuttaa Hiidenmies turvallisuudesta.

Pienpetoja pyydetään loukku-, pinta- ja luolapyyntinä. MT-Jahtikuksan jaksossa pienpetopyynnin tarpeellisuudesta puhuvat maa- ja metsätalousministeriön virkamiehet ja Suomen riistakeskuksen erikoissuunnittelija Mikko Alhainen.

Pienpetopyytäjät näyttävät miten jahti käytännössä toteutetaan.

"Koira päästetään hakuun haaskalta, kun koira löytää riistan jäljen, se pyrkii pysäyttämään eläimen. Kun koira on pysäyttänyt riistan, metsästäjät paikantavat haukun ja tutkan perusteella sen sijainnin, tämän jälkeen saaliseläin lopetetaan ja etsitään seuraavaa", kuvailee Matti Penttinen Lopelta pintapyyntiä.

Jahtitunnelmien lisäksi jaksossa vieraillaan Ruovedellä Helvetinjärven kansallispuistossa ja Helvetinkolulla.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden huhtikuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja voit katsoa ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Helsinkiläinen Jaakko Jokinen on innokas kalastaja – "Haukipullat ovat yksi parhaista kalasta tehdyistä safkoista"

Suomen luonnonsuojeluliitto: Susikanta on liian pieni yleiseen metsästykseen

Yle uutiset: Kalastajat sekosivat viime kesänä Hartaanselän lohiapajista, nyt kalakiistoja torjutaan Oulussa vuoropyynnillä

Metsänomistajat ja metsästäjät marssivat ulos Evon tiedekansallispuistoa valmistelevasta työryhmästä