Erä

Ketkä ehtivät? 10 ensimmäistä metsästysseuraa saa lauantaina Lappeenrannassa tarvikkeet villisian pyyntiaitaukseen

Ilmaisten materiaalien lisäksi kymmenen seuraa saa Suomen Sikayrittäjiltä ylläpitoavustusta pyyntiaitaukseen kahdelle vuodelle yhteensä 1 000 euroa.
Jukka Pasonen
Tämän vuoden alun ja keskiviikon välisenä aikana Oma riista -palveluun on tehty yli 750 ilmoitusta villisikasaaliista. Eläimistä 470 on ammuttu Kaakkois-Suomessa.

Villisikojen metsästystä halutaan tehostaa entisestään itärajan tuntumassa. Nyt keino­valikoimaan lisätään pyyntiaitausten käyttö.

Suomen Metsästäjäliiton Kymen piiri järjestää huomenna lauantaina Lappeenrannassa raja-alueen metsästysseuroille tapahtuman, josta voi hankkia materiaaleja pyyntiaitauksiin.

Tapahtuma pidetään kello 10 alkaen Tervajoen metsästysmajalla osoitteessa Rummuntie 174, Lappeenranta. Materiaaleja aitauksen rakentamiseen on tarjolla kymmenelle ensimmäiselle kiinnostuneelle seuralle.

Tilaisuudessa kootaan mal­liaitaus ja jaetaan vinkkejä pyyntiin. Lisäksi nähtävillä ovat aitauksen piirustukset sekä materiaaliluettelo, Kymen piirin toiminnanjohtaja Erkki Pentinniemi kertoo.

Materiaalit on hankittu maa- ja metsätalousministeriön avustuksella.

Ilmaisten materiaalien lisäksi kymmenen seuraa saa Suomen Sikayrittäjiltä ylläpitoavustusta pyyntiaitaukseen kahdelle vuodelle yhteensä 1 000 euroa.

Avustuksen saa kertakorvauksena, kun aitaus on toiminnassa ja sen tiedot on tallennettu villisiankantakirja.fi-­ järjestelmään seurantaa varten.

”Tehokkaampia villisikojen pyyntimenetelmiä on kehitetty tuloksekkaasti, yhtenä niistä pyyntiaitausta. Nyt on aika toimia ja vaikuttaa”, Pentinniemi kannustaa metsästäjiä.

Hän kehottaa raja-alueen seuroja olemaan yhteydessä, jos löytyy halukkaita metsästäjiä metsästämään rajavyöhykkeellä yötähtäinlaitteiden avulla. ”Hakemus yötähtäinlaitteiden käytöstä voitaisiin toimittaa yhteishakemuksena rajavartiolaitokselle.”

Tämän vuoden alun ja keskiviikon välisenä aikana Oma riista -palveluun oli tehty yli 750 ilmoitusta villisikasaaliista. Eläimistä 470 on ammuttu Kaakkois-Suomessa.

Viime vuonna vastaavana ajanjaksona villisikoja ammuttiin 619.

Lue lisää

Innokas metsästäjä videoi Nuijamaalla pysäyttävän näyn: pellolta rynni melkoinen lauma, laske montako villisikaa löydät

Riistanruokintaa halutaan rajoittaa Ruotsissa – erityisesti villisikavahinkojen takia, sillä kannan koko on arviolta noin 300 000 eläintä

Juvalla 14 villisikaa saaliiksi yhdestä passituksesta – eläimet osoittivat vaarallisuutensa metsästyskoirille, sillä yksi kolmesta jahtiin osallistuneesta koirasta haavoittui

Villisikajahtiin on hiivittävä kuin salaa – pimeässä toimiviin erikoisvarusteisiin uppoaa metsästäjältä pitkä penni