Erä

Katso miten käärmeenmetsästäjä poimii käärmeen käsin – Etelä-Floridassa burmanpyton on haitallinen vieraslaji

Eräohjelmassa haudutetaan mehukas osso bucco valkohäntäpeurasta.

Burmanpyton on haitallinen vieraslaji Etelä-Floridassa. Se on levinnyt luontoon, koska ihmiset ovat päästäneet lemmikkikäärmeitä vapauteen.

MT-Jahtikuksan yhdeksännessä jaksossa matkustetaan Etelä-Floridaan ja etsitään käärmeenmetsästäjien kanssa burmanpytoneita. Käärmeiden poimiminen käsin, ilman apuvälineitä, on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia. Myös Jahtikuksan Olli Kangas nappaa käärmeen.

Kokoushotelli Calliolan keittiössä Snappertunassa keittiömestari Joachim Silfver valmistaa osso buccoa valkohäntäpeurasta.

"Se on myytti, että valkohäntäpeuran lihasta pitäisi nyppiä kaikki rasva pois, ei tarvitse", sanoo Silfver.

Hän neuvoo osso buccon valmistuksen lihan ruskistuksesta alkaen. Ruskistamiseen tarvitaan kuuma valurautapannu ja voita. Haudutukseen pitää varata paljon aikaa.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden huhtikuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja voit katsoa ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Dreeveriharrastaja ja arvostettu kisatuomari Heikki Knaapila rakensi eräparatiisin ja metsästäminen on jäänyt vähälle - ”Kyllä aivan hirvittää sanoakin, miten vähäiseksi on metsällä käynti jäänyt”

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Metsästys halutaan kieltää tiukasti suojelluilla alueilla – Metsästäjäliitto huolissaan Euroopan komission teknisestä ohjeistuksesta