Erä

Katso miten käärmeenmetsästäjä poimii käärmeen käsin – Etelä-Floridassa burmanpyton on haitallinen vieraslaji

Eräohjelmassa haudutetaan mehukas osso bucco valkohäntäpeurasta.

Burmanpyton on haitallinen vieraslaji Etelä-Floridassa. Se on levinnyt luontoon, koska ihmiset ovat päästäneet lemmikkikäärmeitä vapauteen.

MT-Jahtikuksan yhdeksännessä jaksossa matkustetaan Etelä-Floridaan ja etsitään käärmeenmetsästäjien kanssa burmanpytoneita. Käärmeiden poimiminen käsin, ilman apuvälineitä, on käärmeenmetsästäjälle kunnia-asia. Myös Jahtikuksan Olli Kangas nappaa käärmeen.

Kokoushotelli Calliolan keittiössä Snappertunassa keittiömestari Joachim Silfver valmistaa osso buccoa valkohäntäpeurasta.

"Se on myytti, että valkohäntäpeuran lihasta pitäisi nyppiä kaikki rasva pois, ei tarvitse", sanoo Silfver.

Hän neuvoo osso buccon valmistuksen lihan ruskistuksesta alkaen. Ruskistamiseen tarvitaan kuuma valurautapannu ja voita. Haudutukseen pitää varata paljon aikaa.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden huhtikuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja voit katsoa ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Olli Kaarlejärvellä oli toiminnantäyteinen kalareissu Muonionjoella – "Vasta rannassa huomasin, että katkaisemani siima ei ollut minun, vaan jonkun muun"

Video: Kalaopas Juha Happonen kertoo, miten kokemattomien kalastajien kannattaa aloittaa ahventen jigaaminen ja mitä sääntöä hän itse noudattaa jigin vaihtamisessa kesäisin

Video: Tero Sorosen motivaatio hylkeenpyyntiin säilyi myös märkänä aallokossa keikkuvan veneen peräpenkillä kylmää vettä äyskäröidessä – "On tämä kaikista mukavin metsästysmuoto"

Video: Oululainen Esa Kauppi lähti poimimaan hillaa Kuusamoon – "Kyllä nyt on hillaa"