Erä

Video: Tero Sorosen metsojahti ei mennyt aivan nappiin, kun ihmisiä ovelammat linnut lähtivät lipettiin – "Tämmöstä se metsojen kanssa on"

Porukka sai silti päivän aikana yhteensä viisi kanalintua.

Riekko ei ole vain tunturien asukki, vaan sitä löytyy paljon etelämpääkin. Pudasjärvellä on kanta kasvanut niin mukavasti, että riekkoa saa siellä kohtuullisesti metsästää.

Pääsimme vieraaksi Tero Sorosen kotiseuran alueelle. Koirina seurueellamme on settereitä. Yksi irkku eli irlanninsetteri ja loput ovat gordoninsettereitä, joita Tero myös kasvattaa.

Antti Lassilalla on kaksi varsin kokenutta, yli kymppivuotiasta kaveria mukanaan.

"Nämä ovat jo kokeneita mutta kyllä tuolla 12-vuotiaalla mustallakin koiralla vielä homma tapahtuu, saatpa nähdä", Lassila lupaa.

Ja nähtiinhän se, sillä molemmat Lassilan koirat saivat tilanteita päivän aikana. Hänen ensimmäinen seisova koiransa oli karkeakarvainen saksanseisoja, mutta hän kertoo huomanneensa, että setteri on luonteeltaan sopivampi.

"Se saksanseisoja oli mulle vähän liian kova, nämä setterit sopivat mulle paremmin", hän toteaa.

Metsot olivat meitä ovelampia. Koirat kyllä löysivät muutaman, mutta ne pakenivat maata pitkin ja lähtivät piilosta, tai oksalta puuta suojanaan käyttäen. Mutta lähellä oltiin ja jännää oli.

"Tämmöstä se metsojen kanssa on, ne on tosi ovelia, vaikka koira toimiikin hyvin", Tero Soronen tuumaa.

Koira seisoo pian taas. lähestymme, ja Olli pääsee ampumaan. Kuuluu kaksi laukausta ja koira tuo yhden linnun.

Vähän matkaa edettyämme koira seisoo, ja maassa on toinenkin lintu hengettömänä. Se huonompikin laukaus siis osui.

"Minähän sanoin, että tuon sinut maastoon, jossa lintuja löytyy", iloitsee Tero.

Yhdessä tilanteessa Ollilla on käsissään Antti Lassilan upeasti kunnostettu ikivanha drillinki. Koira seisoo kauniisti ja Olli pikahiipii paikalle. Parvi lähtee ja laukaus pudottaa riekon.

Mutta toista laukausta ei tulekaan vaikka paikka olisi. Noh, selitys on tietenkin ampujan kömpelyys.

"Unohdin, että tässä on toinen liipaisin, painoin samaa eikä kuti lähtenyt, Olli nauraa tilanteen jälkeen.

Viiden kanalinnun päivä on ollut upea, joten yksi ampumaton lintu ei harmita yhtään.

Soiden ylittäminen antaa mukavasti urheilullista puolta hienoon jahtipäivään. Jopa koirat vaikuttavat ihmistensä toimiin kohtuullisen tyytyväisiltä tänään.

Lue lisää

Video: Joonas Mourujärvi oli mukana karhun kaatotilanteessa, mutta hän päätti jättää ampumisen muille – "Kulkusuunta meni toiselle metsästäjälle, joten en lähtenyt sivusta siihen sorkkimaan"

Video: Inarin kunnanjohtaja Toni K. Laine siirtyi töihin Tampereelta pohjoiseen – "Tässä on sellainen kokonaispaketti, joka sattuu sopimaan elämäntyylilleni täydellisesti"

Video: Kurkien pitkä muuttomatka tallentui luontodokumentille – näin dokumentaristi Jouni Hiltunen kertoo elokuvan tekemisestä

Video: Millaisia ajokoiria valitaan rotunsa parhaaksi? Se selviää Ruoveden koiranäyttelyssä