Erä

Video: Petri Korhonen on intohimoinen hanhiharrastaja – "Vietän useita tunteja viikossa metsästyshommissa aina kun pääsen"

Hanhien saapuessa ponnahdetaan sitten istuma-asentoon ja ammutaan.

Hanhestusaamuna asettaudutaan pellolle makuulle pieniin naamiosuojiin. Parin ensimmäisen tunnin aikana on työläintä välttyä nukahtamiselta.

Mutta kun aamu alkaa sarastaa, hanhien äänet pitävät kyllä mielen virkeänä. Hanhien saapuessa ponnahdetaan sitten istuma-asentoon ja ammutaan.

Petri Korhonen on jo vuosia harrastanut hanhijahteja LIljendahlin alueella itäisellä Uudellamaalla. Aamun sarastaessa peltojen yllä lentää tuhatmäärin hanhia.

Niiden näkeminen on jo elämys itsessään, vaikkei pääsisi ampumaan laukaustakaan. Saamme alas kaksi hanhea videon tilanteessa, mutta toiseen osuu huonosti ja se pitää käydä noutamassa vähän kauempaa.

"Vietän useita tunteja viikossa metsästyshommissa aina kun pääsen", yrittäjänä toimiva Korhonen kertoo.

Hän tuntee seudun metsästysmaat läpikotaisin. Vanhojen tuttavuuksien kauriiden ja valkohäntien lisäksi alueella on nykyään alati kehittyvä villisikakanta.

Korhonen kertoo, että villisika on aika hankala jahdattava.

"Kyttäämällä sitä metsästetään, on minulla saksanseisoja koulutuksessa sitä varten mutta se vie aikaa opetella villisian ajometsästys", hän toteaa.

Aamun saalis on kaksi hanhea. Siihen voi olla tyytyväinen. Petri kutsuu myös sikajahtiin, toivottavasti ehdimme sinnekin pian.

Lue lisää

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Video: Olli-Pekka Vieno neuvoo, miten maastopyöräilyssä pääsee alkuun –"Pieni vaarantunne tässä viehättää"

Katso miten koiria treenataan villisioilla Ruotsissa – eräohjelmassa valmistetaan myös "väärällä tavalla" hirvipaistista rosvopaisti