Perjantain 3.12. lehden jakelussa on häiriöitä. Näköislehti ja verkkosisällöt ovat toistaiseksi vapaasti luettavissa.
Erä

Valmistakaa peuran vähempiarvoisista osista muutakin kuin jauhelihaa, kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Jaksossa käydään kokkailun lisäksi tarkkailemassa ja metsästämässä kanadanmajavia Pirkanmaalla.
MT-Jahtikuksa
Jahtikuksan Olli Kangas onnistuu saamaan majavasaaliin.

Hirvieläinten vähempiarvoiset ruhonosat, kuten lapa- ja pisarapaisti päätyvät usein jauhelihaksi. "Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan näistä ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa", kannustaa porilainen kokki Matti Liipo.

Liipo valmistaa eräohjelma MT-Jahtikuksassa pisara- ja lapapaisteista painekattilassa mureaa lihaa vain puolessa tunnissa. Liemi otetaan talteen ja lihan kylkeen tehdään savustettu juuriselleripyree.

Kokkailun lisäksi jaksossa käydään tarkkailemassa ja metsästämässä kanadanmajavia Pirkanmaalla.

"Majavien pato on nostanut järven pintaa ja pato onkin purettu jo kolmesti, ahkerat insinöörit rakentavat sen aina uudelleen", kertoo Jahtikuksan Olli Kangas.

Kangas onnistuu saamaan kauden toisen majavan saaliiksi.

Toni Kumpuvaaran johdolla innokkaat ajokoiraharrastajat pääsevät tunnelmoimaan vuoden 2016 Kilpaan Raaheen. Kilpa-ottelu on valtakunnallinen suomenajokoirien suomenmestaruuskilpailu.

Ajokuningas-loimen sai vuonna 2016 selkäänsä Jorma Pirneksen Jahti-Ukon Jore.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Lumisella kelillä maastopyöräily kasvattaa suosiotaan – "Pääsee vähän haastamaan itseään ja näkemään hienoa luontoa"

Metsästäjät tyrmistyivät pienriistan metsästysrajoituksista uusilla luonnonsuojelualueilla – "Asenteet kääntyvät suojelua vastaan, jos asetus menee sellaisenaan läpi"

Video: Kimmo Kuuva kertoo parhaan keinon saada villisika saaliiksi – "Ensin tulee yksi possu, ja pienen hetken jälkeen pölähtää lauma"

Video: Matti Jäppinen on suuri Inarijärven ystävä – "Siinä on hyviä kalapaikkoja vieressä"