Erä

Valmistakaa peuran vähempiarvoisista osista muutakin kuin jauhelihaa, kannustaa kokki Matti Liipo eräohjelmassa

Jaksossa käydään kokkailun lisäksi tarkkailemassa ja metsästämässä kanadanmajavia Pirkanmaalla.
MT-Jahtikuksa
Jahtikuksan Olli Kangas onnistuu saamaan majavasaaliin.

Hirvieläinten vähempiarvoiset ruhonosat, kuten lapa- ja pisarapaisti päätyvät usein jauhelihaksi. "Ei syödä aina filettä, vaan valmistetaan näistä ruhonosista muutakin kuin jauhelihaa", kannustaa porilainen kokki Matti Liipo.

Liipo valmistaa eräohjelma MT-Jahtikuksassa pisara- ja lapapaisteista painekattilassa mureaa lihaa vain puolessa tunnissa. Liemi otetaan talteen ja lihan kylkeen tehdään savustettu juuriselleripyree.

Kokkailun lisäksi jaksossa käydään tarkkailemassa ja metsästämässä kanadanmajavia Pirkanmaalla.

"Majavien pato on nostanut järven pintaa ja pato onkin purettu jo kolmesti, ahkerat insinöörit rakentavat sen aina uudelleen", kertoo Jahtikuksan Olli Kangas.

Kangas onnistuu saamaan kauden toisen majavan saaliiksi.

Toni Kumpuvaaran johdolla innokkaat ajokoiraharrastajat pääsevät tunnelmoimaan vuoden 2016 Kilpaan Raaheen. Kilpa-ottelu on valtakunnallinen suomenajokoirien suomenmestaruuskilpailu.

Ajokuningas-loimen sai vuonna 2016 selkäänsä Jorma Pirneksen Jahti-Ukon Jore.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Metsästys halutaan kieltää tiukasti suojelluilla alueilla – Metsästäjäliitto huolissaan Euroopan komission teknisestä ohjeistuksesta

Video: Olli-Pekka Vieno neuvoo, miten maastopyöräilyssä pääsee alkuun –"Pieni vaarantunne tässä viehättää"