Erä

Video: Runsastunut valkohäntäpeurakanta on saanut metsästäjät pohtimaan uudenlaisia pyyntitapoja – ajojahti koiran kanssa tarjoaa sekä yhdessäoloa että jännitystä

Moni ei halua enää istua yksin tornissa kyttäämässä ilta toisensa perään.

Valkohäntäpeurojen metsästykseen haetaan uusia tuulia. Loppilainen viiriäiskoira Hiisi tarjoili metsästäjille iltapäivällä peurakaadon ja aikaa jahtiin kuului vain viitisen minuuttia.

Runsastunut valkohäntäpeurakanta on saanut metsästäjät pohtimaan uudenlaisia pyyntitapoja. Moni ei halua enää istua yksin tornissa kyttäämässä ilta toisensa perään. Jahdilta toivotaan myös elämyksellisyyttä. Ajojahti koiralla tarjoaa sekä sosiaalista yhdessäoloa että jahdin tuomaa jännitystä.

Ajojen, tai tässä tapauksessa karkotusten ei tarvitse olla pitkiä. Karkottavana koirana viiriäiskoira ei saakaan ajaa sorkkaeläimiä, vaan ainoastaan karkottaa ne liikkeelle ja passimiesten eteen.

Tässä iltapäiväjahdissa oli vain kaksi passimiestä ja metsästäjät olivat liikkeellä työpäivän jälkeen. Passit miehitettiin nopeasti ja Hiisi laskettiin irti.

Nuori viiriäiskoira löysikin karkotettavaa välittömästi. Naaraspeura pompotteli passiin kohtuullisen rauhallisesti ja vihellyksen pysäyttämänä tarjoutui kaatolaukauksen paikka. MT Jahtikuksan videolla paikallisen metsästysseuran Jyrki Ravantti kertoo, kuinka viiriäiskoira toimii.

Lue lisää

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Video: Olli-Pekka Vieno neuvoo, miten maastopyöräilyssä pääsee alkuun –"Pieni vaarantunne tässä viehättää"

Katso miten koiria treenataan villisioilla Ruotsissa – eräohjelmassa valmistetaan myös "väärällä tavalla" hirvipaistista rosvopaisti