Erä

Katso miten koiria treenataan villisioilla Ruotsissa – eräohjelmassa valmistetaan myös "väärällä tavalla" hirvipaistista rosvopaisti

Pirilän Riistamiehillä on Salon Kiskossa riistapeltoja 16 hehtaaria. Pekka Mäki metsästysseurasta kertoo monta hyvää vinkkiä riistapeltoihin, riistanhoitoon ja riistanruokintaan liittyen.
MT-Jahtikuksa
Ruotsissa Roslagens Jakt & Vilt -nimisessä paikassa pääsee treenaamaan metsästyskoiria villisioilla, hirvillä ja jopa karhulla.

Eräohjelmassa vieraillaan Ruotsissa Almungessa. Roslagens Jakt & Vilt -nimisessä paikassa pääsee treenaamaan metsästyskoiria villisioilla, hirvillä ja jopa karhulla.

Jahtikuksan Panu Hiidenmies kävi kokeilemassa miten hänen viiriäiskoiransa Rilla toimii villisikojen kanssa.

Jokaisella on oma ja se ainoa oikea tapansa tehdä rosvopaistia. Tehdään me sillä väärällä tavalla, toteaa Ravintola Backaksen ja Kuninkaan Erän Lauri Kaivoluoto hyväntuulisena.

Katso Kaivoluodon vinkit, miten hän valmistaa hirvipaistista rosvopaistin MT-Jahtikuksan jaksossa.

Pirilän Riistamiehillä on Salon Kiskossa riistapeltoja 16 hehtaaria. Pekka Mäki metsästysseurasta kertoo monta hyvää vinkkiä riistapeltoihin, riistanhoitoon ja riistanruokintaan liittyen.

"Jos jokainen metsästäjä tekisi jotain riistan hyväksi, vaikutus olisi jo melkoinen", Mäki pohtii.

Ajokoirien ajokausi on ohi, mutta johtava ajokoiramies Kari Kuparinen ei lepää laakereillaan, vaan lähtee hauen pyyntiin. Lähde samaan veneeseen Hiidenmiehen ja Kuparisen kanssa.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Katso metsästyslinjaisten labradorinnoutajapentujen temmellystä ja kokeneen kasvattajan pohdintaa koiran hyvistä metsästysominaisuuksista

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Metsästys halutaan kieltää tiukasti suojelluilla alueilla – Metsästäjäliitto huolissaan Euroopan komission teknisestä ohjeistuksesta

Video: Olli-Pekka Vieno neuvoo, miten maastopyöräilyssä pääsee alkuun –"Pieni vaarantunne tässä viehättää"