Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Erä

Video: Olli-Pekka Vieno neuvoo, miten maastopyöräilyssä pääsee alkuun –"Pieni vaarantunne tässä viehättää"

Pari vuotta sitten maastopyöräilyyn hurahtaneet kaverukset ylläpitävät kuntoaan ja hankkivat tarpeellisen adrenaliiniannoksensa säännöllisesti Nurmijärven Sääksjärven maisemissa.

Pari vuotta sitten maastopyöräilyyn hurahtaneet kaverukset ylläpitävät kuntoaan ja hankkivat tarpeellisen adrenaliiniannoksensa säännöllisesti Nurmijärven Sääksjärven maisemissa, jossa kävimme kuvaamassa äijien hurjaa lenkkeilyä.

Olli-Pekka Vieno kertoo, että hyvä peruslenkki maastossa on 15-20 kilometrin mittainen.

"Pieni vaarantunne tässä viehättää, vaikka oikeasti vaarallisen tästä saa vain, jos on toope. Järki kun on päässä, niin ei tämä ole vaarallista", Olli-Pekka vakuuttaa.

Kun on hiukan oppinut tasapainoa ja maastossa menoa, alkaa tehdä mieli temppuilla. Siinäpä kysytäänkin sitä järkeä, joka mieshenkilöillä tunnetusti katoaa kun urheilussa päästään oikein fiiliksiin, flow-tilaan. Maastöpyöräily, toisin kuin toimistoon pyöräily, nuorentaa miestä heti, kun homma alkaa.

"Kymmenen vuotta ainakin lähtee iästä pois kun tämän pyörän selkään hyppää. Mutta joka kaatumisella tulee taas se 10 vuotta takaisin, joten lopputulos on plus miinus nolla", Vieno nauraa.

Hän opastaa kiinnostuneita, että kannattaa lainata tai vuokrata maastopyörä ensi kokeiluihin ennen kuin sijoittaa huiman summan. Jos vaikka tämä huimapäisyyden laji ei olisikaan se sopiva.

Lue lisää

Video: Kalastustubettaja Jaakko Rinta-Rahko neuvoo, millaisilla kalastusvälineillä ruijanpallasta kannattaa pyytää

MT laajentaa eräsisältöjen tarjontaa: Maaliskuussa alkaa eräaiheinen televisiosarja, joka on tuotettu yhteistyössä Jahtikuksan kanssa

Video: Näin sujuvat peuratalkoot maan vahvimman peurakannan ytimessä Alastarolla

Video: Jahtikuksa seurasi Antero Kyllösen latvalinnustusta Kuhmossa – "Jos vanhan metson näkisi männynlatvassa, se olisi mukavaa"