MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Erä

Video: Pudasjärveläinen eräopas Janne Kummala haluaa säilyttää harmonian – "Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan"

Kummala luonnehtii itseään käsityöläistaiteilijaksi.

Pudasjärveläinen Janne Kummala elää luonnon lähellä monella tapaa. Hän tekee työkseen muun muassa eräopastusta, mutta sitäkin hän haluaa tehdä vain kohtuudella, että harmonia säilyisi.

Pohjoisen Pudasjärven alueella opastava Kummala tarjoaa perinteistä, henkilökohtaisiin erä- ja luontotaitoihin perustuvaa eränkäyntiä ja opastusta monipuoliseen luonnon käyttöön.

"Tärkeimpinä arvoina minulla on nöyryys ja kunnioitus luontoa kohtaan", Kummala toteaa.

Hän luonnehtii itseään myös käsityöläistaiteilijaksi.

Videolla näemme, miten Kummala houkuttelee hirven 25 metrin päähän, josta hallittu laukaus on helppo ja rauhallinen tehdä. Mutta jonkin aikaa pitää harjoitella sitä houkuttelupuolta, että tuon saa onnistumaan.

Lue lisää

Video: Monta kertaa villisikaa kokkailemaan päässyt Jukka Räsänen kertoo, mitä asioita saaliin houkuttelussa kannattaa huomioida, jos tuloksesta haluaa parhaan mahdollisen

Video: Nyt oli tuuria matkassa – Janne Suvanto osui kuin osuikin pahasti puun takana olleeseen teereen

Video: 12-vuotiaalle Atte Saariselle metsästyksessä saalis ei ole tärkeintä – "Parasta tässä on, että saa olla luonnossa"

Video: Jahtipäällikkö Patrik Lindfors kertoo, mitä erityistä on villisian metsästyksessä, jos se tehdään kyttäysmenetelmällä