Erä

Innokas metsästäjä videoi Nuijamaalla pysäyttävän näyn: pellolta rynni melkoinen lauma, laske montako villisikaa löydät

Rajan Erä - metsästysseuran jäsen Miikka Tujula onnistui kuvaamaan videolle, kun kymmenittäin sikoja ylitti aamuyöllä rauhallisen kylätien.

Nuijamaalla toimivan Rajan Erä - metsästysseuran jäsen Miikka Tujula on innokas metsässä liikkuja ja metsästäjä. Toissa sunnuntaina hän lähti varhain aamulla katsomaan olisiko villisikoja tai muuta riistaa liikkeellä.

"Yli-innokas metsästäjä kun on, niin tulee ilta- ja aamuhämärissä koirien kanssa käytyä katsomassa kulku- ja syömäpaikkoja. Jos vaikka pääsisi myöhemmin jäljillä koiria treenaamaan", Tujula kertoo.

Sikoja on nurkilla pyörinyt aiemminkin syksyllä, mutta nyt Tujula onnistui löytämään poikkeuksellisen ison lauman, aivan Venäjän rajan tuntumasta Nuijamaalla. Tujula laski, että tien laidassa pellolla oli noin neljäkymmentä villisikaa. Hän jäi niitä katselemaan, josko lauma lähtisi ylittämään tietä, ja ne saisi pimeässä tallennettua videolle.

Kymmenisen minuutin odotus palkittiin ja lauma polkaisi liikkeelle. Tujula onnistui tallentamaan videolle noin kolmenkymmenen villisian letkan, joka ylitti tien auton valokeilassa. Niin nopeasti ne lähtivät liikkeelle, että aivan kaikkia hän ei ehtinyt saada kuviin.

"Ne menivät tien yli ja puolen tunnin päästä saattoivat olla jo Venäjällä. Rajalle on matkaa alle kilometri. Sinne melkein kaikki eläimet pyrkivät ", Tujula sanoo.

Yhtä isoa laumaa Tujula ei ollut ennen nähnyt.

"Ympäri vuoden tulee metsässä liikuttua; valokuvaamassa, koirien kanssa, sienestämässä ja marjastamassa, sekä metsästämässä."

Muutaman villisian hän on itsekin onnistunut saamaan saaliiksi.

Nyt Tujulan autosta kuvaama video on kiertänyt somessa ja saanut osakseen ihmetystä, sillä moinen lauma harvoin sattuu Suomessa kameraetäisyydelle. Villisiat pelkäävät ihmistä, ja siksi niiden näkeminen pieninä laumoinakin on harvinaista.

Lue lisää:

Juvalla 14 villisikaa saaliiksi yhdestä passituksesta – eläimet osoittivat vaarallisuutensa metsästyskoirille, sillä yksi kolmesta jahtiin osallistuneesta koirasta haavoittui

Lue lisää

Elävänä pyytävä aitaus on villisikojen metsästyksessä keino muiden joukossa – "Suurien saaliiden toivossa aitaustalkoisiin ei kannata ryhtyä"

Villisikasaaliista jopa lähes puolet kaadettu koirajahdissa tänä syksynä – koko maan saalismäärä on merkittävästi suurempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan

Juppikaudella alkaneesta maakunta-allergiasta olisi tutkijan mukaan jo korkea aika päästä eroon – "Joidenkuiden on yhä vaikea tunnustaa, että kilpailu- ja markkinakulttuuri ei ole enää in"

"Valkohäntäpeuran kannanhoitoon suhtauduttava vakavasti" – MTK:n Pohjanmaan alueen riistavaliokunta vaatii riittävän voimakasta metsästystä