Erä

HS: Vuorineuvokselta varastettiin aseita yli 100 000 euron arvosta – sai syytteen ampuma-aserikkomuksesta puutteellisen säilytyksen takia

Kari Jordan kiistää syyllistyneensä rikokseen. "Minulla oli standardin mukaiset turvakaapit kolmen lukon takana.”
Lari Lievonen
Kuvituskuva aseliikkeestä, aseet eivät liity tapaukseen

Kakkosasuntonsa kellarissa 21 asetta säilyttänyt vuorineuvos Kari Jordan, on saanut syytteen ampuma-aserikkomuksesta, kertoo Helsingin Sanomat.

Syyttäjän mukaan Jordan on tahallaan tai törkeästä huolimattomuudesta säilyttänyt ampuma-aseita ja aseen piippua ampuma-aselain vastaisesti espoolaisen kerrostalon kellarissa.

Espoon käräjäoikeudessa keskiviikkona luetun syytteen mukaan aseet olivat aseiden säilytykseen tarkoitetuissa turvakaapeissa, mutta varastotila ei ole ollut kiinteästi Jordanin 11. kerroksessa sijaitsevan kakkosasuntoon liittyvässä tilassa.

Näin se ei turvatasoltaan ja valvottavuudeltaan vastannut vakituista asuntoa tai muuta pysyvää oleskelupaikkaa, syyttäjä katsoo.

Koko asia lähti purkautumaan viime vuonna, kun Jordanin kellariin murtauduttiin ja murtomiesten matkaan lähtivät kokonaiset seinästä irrotetut asekaapit ja aseita yli 100 000 euron arvosta.

Aseet löytyivät myöhemmin United Brotherhood -rikollisjärjestöön liittyvän tutkinnan yhteydessä, kun aseet olivat ilmeisesti matkalla rikollisten käyttöön.

Jordan kiistää ”ehdottomasti” syyllistyneensä minkäänlaiseen rikokseen. ”Minulla oli standardin mukaiset turvakaapit kolmen lukon takana.”

Helsingin Sanomien uutinen

Lue lisää

Aseiden anastukset vähentyneet tiukentuneiden säilytyssäännösten ansiosta – joulukuun alusta alkaen yli viisi asetta säilytettävä turvakaapissa

Aselupashoppailu on yleistynyt – "yhdeltä poliisilaitokselta kielteisen päätöksen saanut luvanhakija on saattanut hakea lupaa toiselta laitokselta, onnistuneesti"

Lue lisää

Ampumaton laukaus on parempi kuin jännittyneenä ja paineistettuna ammuttu huono laukaus

Säilytä aseesi niin, että lainsäätäjän asettama minimi ylittyy reilusti mieluummin kuin rimaa hipoen

Metsästys on nyt suurennuslasin alla

Aseiden anastukset vähentyneet tiukentuneiden säilytyssäännösten ansiosta – joulukuun alusta alkaen yli viisi asetta säilytettävä turvakaapissa