Erä

Video: Eläintentäyttäjä Esa Kemppainen luo kissalle ilmeen – on pienestä kiinni, muistuttaako ilves enemmän petoa vai kotikissaa

Myös mittasuhteet sekä ilveksen ryhti ratkaisevat lopputuloksen.

Ilvekset ovat lisääntyneet parinkymmenen vuoden aikana melkoisesti. Moni ilves päätyykin saaliiksi ja täytetään trofeeksi eli metsästysmuistoksi. Janakkalassa toimiva eläintentäyttäjä Esa Kemppainen on ilvesten täytön erikoismies. Palkittu toppari tietää, kuinka notkealle kissalle loihditaan luontainen ilme sekä ryhti. Kemppainen täyttää ilveksen usein oksalle. Sieltä tupsukorva tarkkailee ympäristöään pedon ilmein.

MT Jahtikuksan videosta on nähtävissä, kuinka pienestä on kiinni, katsooko ilves kuin peto, vai onko katse enemmänkin kotikissalle tuttu hämmästelevä katse. Vain pienellä sormien painalluksella Kemppainen muovaa taidokkaasti ilveksen yläluomen eri asentoon, ja kas, sehän katsoo kuin peto.

Eläinten täyttäminen on kiistatta taiteilijan työtä. Kemppainen käyttää runsaasti aikaa ilveksen täyttämisen eri vaiheisiin. Myös ronskimpia kädentaitoja sekä koneiden käyttöosaamista tarvitaan, kun täyttökohde saa luonnolliset muotonsa. Koko työ on käsityötä ja myös maaseutuyrittäjyyttä puhtaimmillaan. Aivan pienet yksityiskohdat, kuten luomen asento, mittasuhteet sekä ilveksen ryhti ratkaisevat lopputuloksen.

Lue lisää

Video: Nyt oli tuuria matkassa – Janne Suvanto osui kuin osuikin pahasti puun takana olleeseen teereen

Video: 12-vuotiaalle Atte Saariselle metsästyksessä saalis ei ole tärkeintä – "Parasta tässä on, että saa olla luonnossa"

Video: Jahtipäällikkö Patrik Lindfors kertoo, mitä erityistä on villisian metsästyksessä, jos se tehdään kyttäysmenetelmällä

Video: Aki Kosusen evästauon alku sai erikoisen käänteen, kun metsäkoneen valokeilaan käveli ihka oikea susi – "Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle"