Erä

"Luke ei vääristele tietoja susikannan koosta" – ministeri Leppä otti kantaa eduskunnan lähetekeskustelussa esitettyihin väitteisiin

Tassu-lakot ovat hölmöjä lakkoja, totesi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk).
Lari Lievonen
Ministeri Jari Leppä kannattaa susien kannanhoidollisen metsästyksen aloittamista mahdollisimman nopeasti.

Luonnonvarakeskus (Luke) ei vääristele tietoja koskien susikannan kokoa, totesi maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) tänään etäyhteydellä järjestetyssä toimittajatilaisuudessa.

Marraskuun 18. päivänä eduskunnassa käytiin lähetekeskustelu, jossa käsiteltiin suden kannanhoidollista metsästystä vaativaa kansalaisaloitetta.

Keskustelussa useampi kansanedustaja kyseenalaisti Luken tekemän suden kanta-arvion.

Leppä huomautti, että kanta-arviossa esitetyt luvut perustuvat arvioon susien määrästä tiettynä ajankohtana. "Toki susien määrä on suurempi sen jälkeen, kun pennut ovat syntyneet. Susia liikkuu myös Suomen ja Venäjän rajan molemmin puolin."

"Susia yksilöivä dna-tutkimus tekee kanta-arviosta aiempaa tarkemman. Siitä huolimatta kaikki mahdolliset havainnot on kirjattava Tassu-järjestelmään. Kaikki Tassu-lakot ovat hölmöjä lakkoja. Havaintoja tarvitaan, jotta häiriköt saadaan pois päiviltä."

Lue lisää:

Minne susihavainnoista pitää ilmoittaa? Itä-Suomen poliisi opastaa ja ennakoi lumen lisäävän susien pihavierailuhavaintoja

Susialoitetta käsiteltiin eduskunnassa – "Eivät ihmiset ymmärrä miten näin yksinkertainen asia on saatettu tällaiseen juridiseen konkeloon"

Lue lisää

Maaseudulla asuvien ihmisten halutaan sietävän suden lajisuojelua mihin hintaan hyvänsä

Susi piinaa ravihevosia Limingassa – ”Kyllä peto nyt turhan lähelle tulee”

Susiuutisessa äänessä ovat usein poliisi ja tutkija – "Susiuutisen tutkiminen on paljastanut enemmän meistä ihmisistä kuin sudesta itsestään"

Susien ulostenäytteitä kerätty DNA-analysointia varten jo vajaa 700 – Tohmajärvellä näytteitä etsi MMM:n, Riistakeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen väki