Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Erä

Katso miten sujuu metsäkaurispukin perässä hiipiminen – eräohjelman jaksossa kalastusopas vinkkaa, että jo satasella saa hyvän mökkiluotaimen

Eräohjelmassa valmistetaan lohikeittoa periaatteella mitä yksinkertaisempaa sitä parempaa.
MT-Jahtikuksa
Ravintola Backaksen ja Kuninkaan Erän Lauri Kaivoluoto valmistaa lohikeiton.

Metsäkaurispukkien kevätmetsästyksen saa aloittaa 16. toukokuuta ja metsästyskausi jatkui 15. kesäkuuta asti. Eräohjelmassa pääset hiipimään viime keväissiä tunnelmissa pukkien perässä Raaseporissa Jahtikuksan Panu Hiidenmiehen matkassa.

MT-Jahtikuksan jaksossa myös kalastetaan, kalastusopas Juha Happosen kanssa. Hän on käynyt asiakkaiden kanssa kalassa jo 30 vuotta.

Happonen kannustaa hankkimaan kaikuluotaimen, se tuo uuden ulottuvuuden kalastukseen. "Jo satasella saa hyvän mökkiluotaimen."

Ruuaksi eräohjelmassa valmistetaan lohikettoa. Ravintola Backaksen ja Kuninkaan Erän Lauri Kaivoluoto sanoo, että lohikeitto on tärkeä ja tuttu ruoka monelle.

"Ja jokaisella on se oma reseptinsä, jonka mukaan ruuan valmistaa. Minä valmistan keittoa sellaisella periaatteella, että mitä yksinkertaisempaa sitä parempaa tulee."

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Eero Hautala pääsi veljensä kanssa jahdissa olleessaan ampumaan naarashirven – ”Täällä on nuppa nurin”

Hätävilkut päällä metsonpoikasten takia

Video: Pienpetoja ahkerasti pyytävä Eero Hautala kertoo, mitä loukkupyynnissä kannattaa huomioida, jotta siinä onnistuu

Sallan kansallispuisto sai valtioneuvostolta vihreää valoa – metsästysjärjestelyihin muutoksia