Erä

Katso miten sujuu kaurisjahti mäyräkoirien kanssa Paraisilla

Kevättunnelmiin pääsee yrttineuvoja Eeva Suojasen matkassa, joka opastaa eräohjelmassa vuohenputken tunnistamista.
MT-Jahtikuksa
Jahtikuksan Olli Kangas istui Haukkamaa Adventuresin Petri Ristiniemen kanssa samaan veneeseen kalastamaan.

MT-Jahtikuksa oli viime syksynä mukana metsäkaurisjahdissa Paraisten Önsholmissa. Kauriita metsästettiin mäyräkoirien kanssa ja saalistakin tuli.

Kauriskannan rajoittaminen metsästyksellä alkaa olla alueella jo haastavaa. Kun jahti parikymmentä vuotta sitten aloitettiin, pyyntilupia oli kaksi, nyt kauriita ammutaan 200.

Yrtit ja niiden kerääminen kiinnostavat yhä enemmän ihmisiä. Yrttivillitys osuuskunnan yrttineuvoja Eeva Suojanen opastaa eräohjelmassa, miten vuohenputken tunnistaa.

Yhdessä yrttikerääjä Merja Isotalon kanssa he antavat monta muutakin yrtteihin liittyvää vinkkiä.

Keväinen hauenpyynti on tuloksellista Haukkajärvellä Ruovedellä. Jahtikuksan Olli Kangas istui Haukkamaa Adventuresin Petri Ristiniemen kanssa samaan veneeseen kalastamaan.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Jahtipäällikkö Patrik Lindfors kertoo, mitä erityistä on villisian metsästyksessä, jos se tehdään kyttäysmenetelmällä

Video: Aki Kosusen evästauon alku sai erikoisen käänteen, kun metsäkoneen valokeilaan käveli ihka oikea susi – "Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle"

Enemmistö suomalaisista kieltäisi uhanalaisten lajien metsästyksen, kertoo tuore WWF-kysely

Kukkakaali-siikakeitto