Erä

Katso miten sujuu kaurisjahti mäyräkoirien kanssa Paraisilla

Kevättunnelmiin pääsee yrttineuvoja Eeva Suojasen matkassa, joka opastaa eräohjelmassa vuohenputken tunnistamista.
MT-Jahtikuksa
Jahtikuksan Olli Kangas istui Haukkamaa Adventuresin Petri Ristiniemen kanssa samaan veneeseen kalastamaan.

MT-Jahtikuksa oli viime syksynä mukana metsäkaurisjahdissa Paraisten Önsholmissa. Kauriita metsästettiin mäyräkoirien kanssa ja saalistakin tuli.

Kauriskannan rajoittaminen metsästyksellä alkaa olla alueella jo haastavaa. Kun jahti parikymmentä vuotta sitten aloitettiin, pyyntilupia oli kaksi, nyt kauriita ammutaan 200.

Yrtit ja niiden kerääminen kiinnostavat yhä enemmän ihmisiä. Yrttivillitys osuuskunnan yrttineuvoja Eeva Suojanen opastaa eräohjelmassa, miten vuohenputken tunnistaa.

Yhdessä yrttikerääjä Merja Isotalon kanssa he antavat monta muutakin yrtteihin liittyvää vinkkiä.

Keväinen hauenpyynti on tuloksellista Haukkajärvellä Ruovedellä. Jahtikuksan Olli Kangas istui Haukkamaa Adventuresin Petri Ristiniemen kanssa samaan veneeseen kalastamaan.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden toukokuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Video: Raumalaisen Rami Saarisen koira näyttää, miten saalis kuljetetaan mallikelpoisesti metsästä

Video: Pitkän linjan suomenajokoiramies Rami Saarinen kertoo, millä periaatteilla hän on saanut koirankasvatuksessa aikaan hyviä tuloksia – yksi asia auttaa jokaista koiranomistajaa

Kalastus ei kaipaa uusia maksuja

Video: Eräopas Petri Ristiniemi on käynyt Ruoveden Siikanevalla pienestä pitäen – tällä kertaa mukaan lähti joukko luonto-ohjaajaopiskelijoita