Erä

Video: Kasvattaja Maaret Kautto kertoo, onko hänen suosikkinsa karkeakarvainen vai lyhytkarvainen mäyräkoira

Karkeakarvaisten- ja lyhytkarvaisten metsästävien "mäykkyjen” kannattajat muodostavat kaksi eri leiriä.

Runsaat peura-alueet ovat myös matkailuvaltti ajavien koirien omistajille. Etelä-Hämeen peuramaat tuovat Maaret Kauton koirineen joka syksy peuraretkille.

"On hienoa, että saa varmasti koirat ajoon. Meilläpäin ei ole ollenkaan näin paljoa peuroja ja kauriita", Kautto toteaa.

Tietysti laatuaika koiran, miehen ja kavereiden kanssa on vahva motivaatio myös. Mutta peurat tuovat tämän porukan nimenomaan Etelä-Hämeen maille.

Koirat ovat juosseet ja ajaneet kovasti, mutta kaikilla retkillä ei koiranomistaja pääse itse ampumaan. Se ei kuitenkaan ole se pääasia.

"Joskus kaverit ampuvat meidän koirille ja päinvastoin, ryhmätyötä tämä on", Kautto kertoo.

Kautto tekee myös pienimuotoista kasvatustoimintaa. Lyhytkarvaisia mäyräkoiria enimmäkseen tuottava kennel on nimeltään Luolarassin kennel.

Ja sitten se suuri mäyräkoirakysymys: kumpi? Ei-mäykkykerholaisille tiedoksi, että karkeakarvaisten- ja lyhytkarvaisten metsästävien "mäykkyjen” kannattajat muodostavat kaksi eri leiriä, vähän niin kuin Tampereen Ilves ja Tappara- klubit. Niin että: KUMPI?

Tämän jutun toimittaja on itse karkeakarvaisen mäykkykaverin omistaja.

"En minä toisten karkkareita pane pahakseni, mutta kyllä minun mielestäni se paras on ilman muuta lyhytkarvainen", Kautto julistaa varmalla äänellä.

Sopuisasti saatiin saalispulkkaan aineksia kuitenkin tälläkin reissulla.

Lue lisää

Video: Pitkän linjan suomenajokoiramies Rami Saarinen kertoo, millä periaatteilla hän on saanut koirankasvatuksessa aikaan hyviä tuloksia – yksi asia auttaa jokaista koiranomistajaa

Video: Eräopas Petri Ristiniemi on käynyt Ruoveden Siikanevalla pienestä pitäen – tällä kertaa mukaan lähti joukko luonto-ohjaajaopiskelijoita

Video: Joni Kinnunen lähti Viki-koiransa kansaa kettupyyntiin, mutta saaliiksi tulikin jotain aivan muuta – "Kunpa näitä löytyisi tiheämmin"

Video: Toni Närkä ampui kauden toisen kettunsa – "Mukavasti on mennyt tämä kettukausi"