MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Erä

Haluatko saada hyviä vinkkejä näädän loukkupyyntiin? Katso näätäspesialistin vinkit eräohjelmasta

Riistaruuaksi valmistuu taikinoitua viiriäistä.
Hanne Manelius
Näädänpyynnin sai aloittaa 1. elokuuta ja se päättyy 31. maaliskuuta.

Näätäloukku kannattaa laittaa paikoilleen jo kesällä ilman rautoja. Saalista tulee pyyntikaudella nopeammin, kun näätä on jo tottunut käymään loukussa, vinkkaa Jahtikuksan Olli Kangas.

Hän käy MT-Jahtikuksan 16. jaksossa näätäspesialisti Tero Tiaisen kanssa loukkukierroksella. Loukkuja hänellä on pyynnissä kymmeniä. Jos kaikki loukut käy tarkastamassa yhden päivän aikana, kestää kierros 16 tuntia ja autolla pitää ajaa yli 400 kilometriä.

Tiaisella on monta hyvää vinkkiä jaettavanaan näädänpyynnistä kiinnostuneilla.

"Rasva on syöteistä ykkönen." Näädänpyynnin sai aloittaa 1. elokuuta ja se päättyy 31. maaliskuuta.

Riistaruuaksi valmistetaan taikinoitua viiriäistä Kuninkaan Erän ja ravintola Backaksen Lauri Kaivoluodon reseptillä ja ohjeilla.

Ohjelmassa käydään myös kalastusretkellä kalastusopas Juha Happosen johdolla, jonka asiakkaana on synttärisankari Juhani Jämsén.

Jakso esitettiin ensimmäisen kerran tämän vuoden kesäkuussa. MT-Jahtikuksan jaksoja tuotettiin yhteensä 16 ja löydät ne MT.fi/erä.

Lue lisää

Erä- ja luontokulttuurimuseo Kainuuseen

Video: Monta kertaa villisikaa kokkailemaan päässyt Jukka Räsänen kertoo, mitä asioita saaliin houkuttelussa kannattaa huomioida, jos tuloksesta haluaa parhaan mahdollisen

Video: Nyt oli tuuria matkassa – Janne Suvanto osui kuin osuikin pahasti puun takana olleeseen teereen

Video: 12-vuotiaalle Atte Saariselle metsästyksessä saalis ei ole tärkeintä – "Parasta tässä on, että saa olla luonnossa"