MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Erä

Video: Ruovedellä noudatettiin perinteitä pandemiavuodesta huolimatta – eläimille julistettiin taas joulurauha

Ruovetisessä Pourun Erämiehet ry:ssä joulurauhaa on julistettu 26 vuotta.

Monessa metsästysseurassa noudatetaan joulunaikaan kaunista perinnettä, joulurauhan julistusta eläimille.

Ruovetisessä Pourun Erämiehet ry:ssä joulurauhaa on julistettu 26 vuotta. Vuonna 2020 60-vuotisjuhlavuottaan viettävässä seurassa oli tarkoitus järjestää juhlavuoden joulukuussa peijaisten aikaan suuri 60-vuotisgaala, mutta eihän sellaisia pandemiavuonna järjestellä.

Niinpä juhlavuoden päätteeksi pidettiin pienellä porukalla jahtilauantai, jossa päästettiin maastoon muutama monipuolinen koira, tavoitteena saada ajoon jotain jäniksen ja hirven väliltä.

Ajosuunnitelmat tehtiin aamulla seuran alkuvuosina mukaan tulleen Pentti Havankan rakentamassa kodassa, kuten usein tehdään.

Maassa oli pienesti luntakin, mutta kovin kuumia jälkiä ei löytynyt.

Pari ajoa kuitenkin saatiin aikaan, joskin ajossa olleet peurat loikkivat lopulta väärään suuntaan, naapurien puolelle, eikä peurakaatoa saatu. Päivän ainoan kaato tuli jänisryhmälle, sen toi mäyräkoira Signe. Norjasta joulureissulle tullut seuran jäsen Eero Toivakka sai rusakkoa joulupöytäänsä.

"Sieltä se juoksi tietä pitkin täyttä vauhtia, ja minut nähtyään hyppäsi pellolle ja pysäytin sen siihen", Toivakka toteaa iloisena.

Mäyräkoira Signe ei tosin ole samaa mieltä saaliin omistusoikeudesta. Se tuli kaadolle pian rusakon perässä, eikä päästä irti saaliista vaan roikkuu mukana takajalat ilmassa, häntä heiluen.

Päivän päätteeksi kokoonnuttiin jälleen “Pentin kodalle”. Seuran puheenjohtaja Timo Juvonen lausui juhlallisen Pourun eläinten joulurauhanjulistuksen, ja asia sinetöitiin Seija Havankan keittämällä kahvilla ja joulutortulla.

Ehkäpä seuran 60-vuotista taivalta päästään juhlistamaan komeammalla gaalalla sitten ensi syksynä, pourulaiset tuumaavat.

Lue lisää

Video: Monta kertaa villisikaa kokkailemaan päässyt Jukka Räsänen kertoo, mitä asioita saaliin houkuttelussa kannattaa huomioida, jos tuloksesta haluaa parhaan mahdollisen

Video: Nyt oli tuuria matkassa – Janne Suvanto osui kuin osuikin pahasti puun takana olleeseen teereen

Video: 12-vuotiaalle Atte Saariselle metsästyksessä saalis ei ole tärkeintä – "Parasta tässä on, että saa olla luonnossa"

Video: Jahtipäällikkö Patrik Lindfors kertoo, mitä erityistä on villisian metsästyksessä, jos se tehdään kyttäysmenetelmällä