Erä

Oletko valmistanut kivääreitä Sakon tehtaalla Riihimäellä tai onko sinulla erityisiä esine- tai valokuvamuistoja sakolaisesta?

Sako Oy täyttää ensi vuonna sata vuotta ja Suomen Metsästysmuseo kerää parhaillaan aineistoa juhlanäyttelyä varten.
Suomen Metsästysmuseon kuva-arkisto
Presidentti Urho Kekkosen tiedetään lopettaneen metsästyksen vuoden 1975 tienoilla. Hänellä oli 32 aseeseen luvat, joiden joukossa myös sakolaisia.

Sako Oy eli alkujaan Suojeluskuntain Ase- ja Konepaja Osakeyhtiö täyttää ensi vuoden huhtikuussa sata vuotta. Juhlavuoden kunniaksi Suomen Metsästysmuseo toteuttaa näyttelyn Sako 100 vuotta.

Näyttelyä ja Sakon historian taltioimista varten käynnistetään keruu, jossa tallennetaan Sakoon liittyvää materiaalia.

Keruun kohderyhmää ovat Sakolla työskennelleet henkilöt, riihimäkeläiset tai Riihimäellä asuneet sekä koko Suomen mittakaavassa metsästäjät, ampumaurheilijat ja ammunnanharrastajat, Metsästysmuseo tiedottaa.

Keruussa taltioidaan Sakoa koskevia esineitä, valokuvia ja kirjoitettuja muistoja. Materiaalia voi luovuttaa Metsästysmuseolle lainaksi näyttelyä varten tai luovutuksena museon kokoelmiin.

Kirjoitetut muistot ja muu kirjallinen materiaali tallennetaan arkistoon.

Keruu jatkuu helmikuun loppuun asti ja on kaikille avoin. Museo ottaa vastaan vapaamuotoisia tekstejä Sakoon liittyvistä muistoista. Muistitietoja voi kerätä myös nauhoitettavina haastatteluina.

Myös Sakoon liittyvät valokuvat kiinnostavat, samoin esinelahjoitukset. Materiaalia voi luovuttaa lainaksi näyttelyä varten tai luovutuksena museon kokoelmiin.

Tarkemmat ohjeet aineiston luovutuksesta löytyvät Metsästysmuseon verkkosivuilta.

Näyttely on esillä huhtikuun alusta 26. päivään syyskuuta asti.

Sako Oy:n arkisto
Sako Oy perustettiin vuonna 1921 Helsingissä, mistä tehdas muutti Riihimäelle vuonna 1927.
Lue lisää

Riihimäki-Pietari -rata sai kylmäävän lempinimen: 150 vuotta sitten valmistuneen junaradan töissä kuoli yhden vuoden aikana työväestä joka viides

Riihimäen Martinassa on rossomainen meininki – lupsakkaa palveluja ja vaisuja kastikkeita

Hausjärven kunnanjohtaja: "Koronan kanssa painitaan – se on ykkösjuttu"

Kunnat kuriin pakkokaupoissa