Erä

Video: Parhaan koiransa susille menettäneellä Kari Kumpulaisella on ajatus siitä, miten metsästys ja muu elämä onnistuvat susista huolimatta

Kumpulaiselle tapahtui viime vuonna se, mitä liian moni joutuu nykyään pelkäämään.

Kari Kumpulainen on innostunut venäjänajokoirista, vaikka aloitti jahtiharrastuksen suomenajokoirien kanssa.

Kumpulaiselle tapahtui viime vuonna se, mitä liian moni joutuu nykyään pelkäämään. Hän nimittäin menetti parhaan koiransa susille. Hän ei kuitenkaan kuulu susivihaajiin.

Kumpulaisella on idea siitä, miten voisi elää ja metsästää huolimatta susikannasta.

"Susia pitäisi mielestäni pannoittaa enemmän, niin tietäisimme paremmin missä ne kulkevat", hän miettii.

Kumpulaisen vanha ajokoira Karoliina on jo 12-vuotias eli varsin korkeassa iässä. Silti se lähtee jahtiin samalla innolla kuin aina ennenkin.

Päivä on Kiuruvedellä kovin lyhyt, mutta jänis saadaan matkaan nopeasti. Se tulee myös näkyville, parikin kertaa. Mutta ampumaetäisyydelle pupua ei tänään saada.

"Onneksi ei ollut susihukka vaan ainoastaan jänishukka", Kumpulainen siunaa.

Ajo oli erinomainen ja hyvän työn tehnyt koira onnellinen. Se on koiranomistajalle useimmiten täydellisen riittävä saalis.

Lue lisää

Video: 12-vuotiaalle Atte Saariselle metsästyksessä saalis ei ole tärkeintä – "Parasta tässä on, että saa olla luonnossa"

Video: Jahtipäällikkö Patrik Lindfors kertoo, mitä erityistä on villisian metsästyksessä, jos se tehdään kyttäysmenetelmällä

Video: Aki Kosusen evästauon alku sai erikoisen käänteen, kun metsäkoneen valokeilaan käveli ihka oikea susi – "Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle"

Video: Joni Kinnusen kettujahti meni ikävällä tavalla pieleen, kun panos räjähti aseen sisällä