Erä

Video: Aki Kosusen evästauon alku sai erikoisen käänteen, kun metsäkoneen valokeilaan käveli ihka oikea susi – "Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle"

Kosunen ei tunne ketään, jolle olisi käynyt samalla lailla.

Varkautelainen Aki Kosunen ei tule koskaan unohtamaan ruokataukoaan 13. päivänä tammikuuta 2021.

Kosunen oli tehnyt pitkää päivää hakkuukoneellaan kuten aina, ja illansuussa hän päätti pitää evästauon. Juuri kun hän oli avaamassa hytin ovea, hän havaitsi liikettä koneen valokeilassa.

Ilmeisesti metsässä liikkui muitakin nälkäisiä. Valokeilaan käveli ihka oikea susi.

Tämän jälkeen susi kierteli metsäkonetta kiinnostuneena muutaman kerran. Se katosi, mutta tuli pian takaisin. Kosunen oli onnellinen, ettei ollut lähtenyt eväitä hakemaan heti suden kaikottua.

"Kai se uteliaisuuttaan tuli paikalle, susi ei pelkää metsäkoneen ääntä", hän kertoo.

Kosunen ei tunne ketään, jolle olisi käynyt samalla lailla. Hän vietti koneessa tunnin ennen kuin lähti kävelemään autoa kohti. Mukana kun ei ollut minkäänlaista edes lyömäaseeksi kelpaavaa tavaraa, vain ainoastaan puhelin.

"Tunninkin jälkeen piti vielä vilkuilla ulos mennessä, ettei vaan susi tule", Kosunen myöntää.

Susi lähti, kun Kosunen pyöräytti metsäkonetta muutaman kerran ympäri, kuin huitoen, hus pois hukka. Tämä susikohtaaminen meni hyvin. Jäi jännittäviä muistoja, hieno tarina ja kuviakin jaettavaksi muiden kanssa.

Lue lisää

Video: Kettujahdista tuli Joni Kinnuselle hikistä hommaa – "Kettu meni sellaiseen luolastoon, jossa oli paljon isoja kiviä"

Video: Helsinkiläinen Jouko Rytkönen pilkkii kauniissa kulttuurimaisemassa keskellä pääkaupunkia – "Tamminiemen läheisyys tuottaa värinää rintakehään ja sydämen kohdalle"

Video: Raumalaisen Rami Saarisen koira näyttää, miten saalis kuljetetaan mallikelpoisesti metsästä

Video: Pitkän linjan suomenajokoiramies Rami Saarinen kertoo, millä periaatteilla hän on saanut koirankasvatuksessa aikaan hyviä tuloksia – yksi asia auttaa jokaista koiranomistajaa